Съд в Словения осъди днес 22-годишна жена на две години

...
Съд в Словения осъди днес 22-годишна жена на две години
Коментари Харесай

Осъдиха жена, отрязала ръката си заради застраховка

Съд в Словения осъди през днешния ден 22-годишна жена на две години затвор поради това, че преднамерено отрязала ръката си с циркулярен трион, с цел да получи застрахователно обезщетение, съобщи AP.

Районният съд в Любляна съобщи, че Юлия Андлешич се договорила с приятеля си лявата ѝ ръка да бъде отрязана до китката в дома им в словенската столица при започване на 2019 година Тя беше приета за отговорна за опит за застрахователна машинация, съобщи Новини.бг. Около година по-рано тя подписала контракти с пет разнообразни застрахователни компании, показва съдът. Жената трябвало да получи обезщетение в размер на над 1 милион евро - към половината незабавно, а останала част - на постоянни месечни вноски.

Нейният другар беше наказан на три години затвор, а татко му получи условна присъда. Двамата я откарали в болница, като декларирали, че се е наранила, до момента в който режела клони. Властите обявиха, че те не взели със себе си отрязаната китка, с цел да са сигурни, че увреждането ще остане непрекъснато. Полицията обаче я разкрила и тя била пришита на мястото си. Прокурорите обявиха, че дни преди случая сътрудникът на Андлешич търсил информация в интернет по какъв начин работят изкуствените ръце. Обвинението твърди, че това е още едно доказателство, че са го създали преднамерено.

По време на процеса дамата пледира почтена, като съобщи, че в никакъв случай не би отрязала ръката си непринудено. " Никой не желае да бъде сакат ", съобщи тя пред съда. " Младостта ми беше погубена. Загубих ръката си на 20 години. Само аз знам по какъв начин се случи ". Процесът притегли огромно публично и медийно внимание в дребната алпийска страна. " Смятаме, че присъдите са обективни и съответни и ще изпълнят задачата си ", съобщи арбитър Мариета Дворник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР