Съд в Лос Анджелис постанови певицата Кейти Пери и нейните

...
Съд в Лос Анджелис постанови певицата Кейти Пери и нейните
Коментари Харесай

Кейти Пери ще трябва да плати 2,78 милиона долара за плагиатство

Съд в Лос Анджелис постанови певицата Кейти Пери и нейните съавтори да изплатят обезщетение от 2,78 милиона $ на християнски рапър, чиято ария са изплагиатствали в парчето си "Dark Horse ", предадоха международните организации.

Сумата ще бъде преведена на рапъра Маркъс Грей с прозвището Флейм. При това самата Пери ще би трябвало да заплати единствено 20 % от присъденото обезщетение - 550 хиляди $. Останалата част ще бъде разпределена сред нейната звукозаписна компания "Кeпитъл рекърдс ", нейните продуценти и съавтори.

Единодушното решение на правосъдните заседатели идва пет години откакто Маркъс Грей и двама съавтори заведоха дело, обвинявайки Пери, че ритъмът и инструменталната част на половината й парче "Dark Horse " са откраднати от "Joyful Noise " - ария, която Грей издава през 2008 година със театралния псевдоним Флейм.

По време на процеса Кейти Пери, която не участва на произнасянето на присъдата, както и съавторите на "Dark Horse " свидетелстваха, че в никакъв случай не са чували "Joyful Noise ", нито познават Маркъс Грей.

"Dark Horse " стана един от основните шлагери на певицата от албума й "Prism ". Композицията се задържа четири седмици на върха на хитпарада на сп. "Билборд ", а през 2015 година беше номинирана за премията "Грами " в категорията за най-хубаво поп осъществяване в дует или с група.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР