Съдът за разследване на изборите на Доналд Тръмп повдигна наказателни обвинения

...
Съд в Джорджия, разследващ предполагаемите опити на бившия президент на
Коментари Харесай

Съд в Джорджия, разследващ предполагаемите опити на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да отмени загубата му на изборите през 2020 г., повдигна наказателни обвинения, въпреки че не е ясно ако е бил обвинен.

Служител в съда на окръг Фултън каза, че голямото жури е върнало 10 обвинителни акта - без да уточнява нито едно от обвиненията в разтегналото се разследване.

Обвинение срещу г-н Тръмп ще отбележи четвъртия път, когато той е криминално обвинен тази година.

Той се е признал за невинен във всички случаи.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис започна разследване през февруари 2021 г. по обвинения за намеса в изборите срещу г-н Тръмп и неговите сътрудници.

Репортерите останаха в съда в Атланта до късно в понеделник вечерта, чакайки секретарят да обработи купчина наказателни обвинения, тъй като се появиха спекулации, че самият бивш президент е бил обвинен.

Какво може да се случи Тръмп ще бъде обвинен в Джорджия? Законът за разбиване на мафията, с който Тръмп може да се сблъска в Джорджия

Г-н Тръмп, в момента е фаворит в надпреварата на Републиканската партия за избор на следващия кандидат за Белия дом , заяви, че разследването на г-жа Уилис, демократ, е било политически мотивирано.

В изявление кампанията на Тръмп описва окръжния прокурор като „бесен партизанин“ които бяха повдигнали „тези фалшиви обвинения“, за да се намесят в президентската надпревара през 2024 г. и „да навредят на доминиращата кампания на Тръмп“.

„Тази последна координирана стачка предубеден прокурор в преобладаващо демократическа юрисдикция не само предава доверието на американския народ, но също така разкрива истинската мотивация, движеща техните скалъпени обвинения“, се казва в изявлението.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР