Съчувствам на г-н Борисов, който беше принуден да слуша обвиненията

...
Съчувствам на г-н Борисов, който беше принуден да слуша обвиненията
Коментари Харесай

Икономисти: Скачаме от един на друг скандал, а всъщност се давим в дребнотение



Съчувствам на господин Борисов, който беше заставен да слуша обвиняванията на бизнеса против работещите. Това е неприятно на всички нас, които живеем в страната. Надявам се, когато стартират същинските разисквания в тристранния съвет да се разбере, че сходен метод на говорене е неподобаващ. Това сподели проф. Христина Вучева, някогашен министър на финансите в предаването „ Лице в лице “.

Според нея още по-нелепо е предлагането клас "Прослужено време " да отпадне. „ На процедура доста от сферите, които получават най-вече пари, делът на този детайл е пренебрежимо дребен. Цялата сума за 2016 в частния бранш, която е била изплатена е 19 милиона лв. за спомагателни хонорари. Винаги съм смятала, че синдикатите са прави във връзка с отбраната на работещите в тежките браншове. Най-голям е класът, който се получава в съда, в Министерство на вътрешните работи, в защитата. Големите пари за клас се изплащат в тези браншове. Няма никакво практическо значение “, акцентира тя.

„ Скачаме от един на различен скандал, а в действителност се давим в дребнотение. Понякога се отдава толкоз огромно значение на толкоз маловажни тематики “. Това разяснява юристът доцент Атанас Семов.

Според него огромният проблем е, че страната се ръководи в жанр "линейка " - притичване от скандал в скандал, а огромните проблеми на България оставали настрана.

Атанас Семов сподели още, че съгласно него приличаме на самоубиец, който е скочил и минавайки около балконите се възхищава какъв брой са красиви цветята.

„ Големият проблем е, че събираемостта е извънредно ниска “, уточни той. Тук обаче проф. Вучева се намеси и сподели, че последните години събираемостта е добра.

„ Аз не съм толкоз песимист. Малките тематики ни демонстрират, че няма тежки събития. Износът пораства с рекордни темпоеве, дългът понижава, приходите порастват. За всичко това са „ отговорни “ неприятните капиталисти, съобщи анализатора Георги Харизанов.

Той попита за какво положителните неща не ни вършат усещане?

Според него по-притеснителното е, че има оповестена война против бизнеса сега.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР