Парламентарната група на БСП за България напълно подкрепя удължаването на

...
Парламентарната група на БСП за България напълно подкрепя удължаването на
Коментари Харесай

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " изцяло поддържа удължаването на действието на нулевата ставка на Данък добавена стойност върху хляба. Това съобщи през вчерашния ден по време на дебатите в Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев.
Нулево Данък добавена стойност за хляба първа писка при започване на 2022 година водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която по това време беше вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността. Така нулевата ставка бе въведена през юни 2022 година, по-късно действието й беше удължено първо до края на 2023 година, а след това и до юли тази година.
В последното си съвещание през вчерашния ден Народното събрание в началото не съумя, само че по-късно удължи до края на годината действието на нулевото Данък добавена стойност върху хляба. Освен това беше въведен 15-процентен таван за надценката на белия самун, добруджата и типовия самун.
По-рано през вчерашния ден депутатите от парламентарната бюджетна комисия одобриха таван от 15% за надценката хляба до края на 2024 година " Цените на производител са задоволително ниски, само че надценките, които се поставят в питателните вериги са от 40% - 50%. Специално за хляба тази надценка предлагаме да не бъде повече от 15%. Всички останали артикули дано да бъдат както си решат по договаряне ", сподели ръководителят на бюджетна комисия Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
Проф. Румен Гечев от " Българска социалистическа партия за България " назова предлагането предизборно, само че го дефинира като рационално. Това е една от позитивните резултати от изборите, сподели той.
Ресорната комисия одобри и удължение на 0% Данък добавена стойност за хляба и хлебните произведения до края на годината.
Преди седмица ръководителят на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева изрази очакване нулевото Данък добавена стойност за хляба да продължи да работи. " Хлябът е единствената храна, която в последните 6 месеца не е трансформирала цената си и това е по този начин с помощта на въведената извънредно обществена мярка – нулевото Данък добавена стойност на хляба. От тази мярка има и голям стопански резултат.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР