Събудих се. Слънцето все още не се бе показало, но

...
Събудих се. Слънцето все още не се бе показало, но
Коментари Харесай

Кога момчето наистина се превръща в мъж?

Събудих се. Слънцето към момента не се бе посочило, само че усещах горещината в стаята си. Насилих се да стана от леглото, след което направих всички нормални утринни ритуали и потеглих за работа. Влязох в последния вагон от пристигналия трен на метростанцията и първото нещо, на което се спря погледът ми, бе една колоритна двойка, която се целуваше буйно на фона на претъпкания трен. Наблюдавах ги известно време, може би бяха на възраст към тридесет години, а се държаха като възпитаници. Замислих се… Той е голям, мускулест, с брада и татуировки, а се държеше като малчуган. Нямаше нищо неприятно. Сцената беше блага и сантиментална като от книгите на Никълъс Спаркс. И тъкмо тогава се запитах – Кога едно момче в действителност става мъж? Без да повдигам въпроса за половото съзряване, казармата и пиенето на алкохол. Размишленията ми бяха ориентирани към връзката сред двата пола и по какъв начин настава реално промяната при мъжете.

Момче или мъж?

Кога в действителност момчето става мъж и излиза от хлапашката си обвивка? Всеки ден виждаме огромни момчета с нахакано държание, огромни искания към живота, само че без типичното мъжко лъчение и тежест. Няма белезите на живота, които да носи гордо като медали от философски понесените неволи. За дамите като че ли всеки втори човек от мъжки пол е към момента недоразвит младеж, заключен в огромно тяло. Говорим за връзките и връзките сред половете. Все отново има общоприето неверно разбиране. Стига да ѝ се обезпечават улеснения и минимално внимание, тя ще е щастлива. А дамата, в действителност няма потребност от това да я затрупваш с дарове, както и да пръскаш пари за искра и лукс. Тя има потребност от внимание, от поддръжка, от схващане и от някой до себе си. Според мен част от качествата на същинските мъже са:

  •  Мъжът да не бъде единствено мощен на думи или пред приятелите си, а в действителност нищо да не прави по значимите каузи и въпроси.
  • Да почита, зачита и пази дамата, до себе си. Да не я третира като трофей, с който да се хвали. Такъв мъж няма потребност от жена, а от момиченце.
  • Истинският мъж ще знае по кое време дамата има потребност той да е до нея, без тя да му споделя.
  • Той ще държи на думата си и няма да дава празни обещания. За дамата до себе си ще е упора, а не тежест.
  • Ще знае по какъв начин да се държи с жената до себе си, без значение дали са само двамата, или пред хора. Никога няма да ѝ посегне, каквото и да стане.

Промяната

При нас, мъжете, смяната в мирогледа и душевното съзряване, сякаш винаги настава, когато се случи някакъв житейски прелом. Той разтърсва радикално цялото ни битие. Шокира ни, наранява ни даже, само че ни дава една друга позиция. Сякаш се будиш от дълъг сън. Тогава знаеш, че е пристигнал моментът да се сблъскаш с предизвикването. Да проявиш същинско геройство и да убиеш момчето в теб, с цел да се роди и живее мъжът.

Бъдете правилни на себе си, през каквито и тествания да се постанова да преминете в живота. Всяко нещо трябва да следва естествения си ход. Рано или късно момчетата са принудени да станат мъже, вие преценете до каква степен може да чакате и заслужава ли си.

Автор: Иван Станчев

Инфо: https://glamgirls.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР