Събрали сме данни за случаи, в които имаме съмнения да

...
Събрали сме данни за случаи, в които имаме съмнения да
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Мигрантите не минават през дупки в оградата, а я прескачат за минута със стълба

Събрали сме данни за случаи, в които имаме подозрения да са забъркани наши служители на реда, сподели  Иван Демерджиев

Много се спекулира с пробойните на граничната ограда. Средства за ремонта й към този момент са обезпечени. Планирали сме дейностите и Министерството на защитата стартира да ги извършва, само че превъзмогването на това оборудване става за минути със стълби. Това сподели служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на брифинг в Елхово. 

Не си представяйте, че те минават през дупки в защитното оборудване, добави той.

„ Ние търсим метод да наситим целият регион от близо 300 км (б.а. с гранични полицаи). Обмисля се сега по какъв начин по-добре да бъдат преструктурирани силите, с цел да има по-добър резултат от тяхната работа “, съобщи вицепремиерът. 

През идващите седмици ще бъдат взети решения за цялата гранична зона, добави той.

„ Текат вътрешни инспекции. Събрали сме данни и от ДАНС, и от нашата Вътрешна сигурност, и от всички служби за случаи, в които имаме подозрения да са забъркани наши служители на реда. Ще бъдат подхванати ограничения безусловно в идващите дни. Ще има рокади, ще има и лица, във връзка с които ще се подхващат наказателни производства ”, сподели още Демерджиев.

Според него мигрантският напън е намалял на половина след ограниченията, взети на границата, а в случай че и Турция помогне, ще се реши казуса, само че съседите отделяли голям запас да охраняват границите си с Афганистан.

Толкова жива мощ не е имало на границата от години, съобщи вътрешният министър. 

След последните случаи на нелегално прекосяване на границата от бежанци, от военното ведомство изпратиха над 300 чиновници, както и техника на границата с Турция. Към защитата са включени безпилотни летателни апарати и дронове. Димитър Стоянов изясни, че командированите военни по границата са от цялата страна. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР