Саботажът за ТОЛ системата е огромен, но значи сме на

...
Саботажът за ТОЛ системата е огромен, но значи сме на
Коментари Харесай

Нанков: Саботажът срещу ТОЛ системата е огромен

Саботажът за ТОЛ системата е голям, само че значи сме на прав път, ще си я въведем и това е, съобщи министърът на районното развиване Николай Нанков.

Той разяснява тематиката пред публицисти, откакто взе участие в Седмия спорен конгрес „ Строителството през 2018 година – вероятности и провокации “.

„ Фалшиви документи за решение на ръководителя на УС. Докладвали сме ги, на който би трябвало. Има самостоятелна комисия. Другата седмица АПИ ще отворят ценови предложения. Подведоха ви, че е излязло решение за класирани претенденти. Подписът беше хубаво подправен. Участниците използваха и „ ланския сняг “ да апелират. Саботаж голям. Има хора, които не желаят да се случи. Нормално, значи сме си на прав път и ще си въведем ТОЛ системата и това e “, сподели Нанков.

Той акцентира, че чака обжалване на процедурата. Според него, в случай че има такова, стартирането може да отнеме време и до началото на 2018 година

Още при започване на август министър председателят Бойко Борисов сигнализира за казуса, като съобщи, че по "най-елементарните сметки ", от това, че нямаме ТОЛ система, страната губи милион и половина дневно. Тогава той пресметна, че 25 хиляди ТИР-а са минали единствено за три дни и настоя да се приготвят законодателни промени, с които да се ограничи безкрайното обжалване на публичните поръчки.

"В момента, в който се произнесе Комисия за защита на конкуренцията, минута по-късно идва тъжба! Години наред! Обжалване, обжалване, обжалване, обжалване от „ Суходолска “ №3. Проверихме жалбоподателя, той мете пред „ Пирогов “, нали разбирате? Това е блокаж. Просто не можем да позволяваме повече такива пари да се губят ", сподели тогава министър председателят.

Междувременно през днешния ден Николай Нанков разяснява и пътната инфраструктура, като призна, че малко се е забавила източната дъга на софийското околовръстно шосе.

„ С Владая ще имаме проблеми по отношение на организацията на трафика. Ще изнесем Перник през автомагистрала „ Люлин “. Правят се поправки и би трябвало да се съобразяваме и с софтуерните периоди и опциите на компаниите реализатор. Трябва да поддържаме тази пътна инфраструктура най-малко в приемливо положение. Така е и с Автомагистрала „ Хемус “, ще ме критикувате за какво има непрекъснати тапи там. Наистина салдото е доста тежък и на нас не ни е елементарно. Опасен е този, който в този момент затворихме на 33 км преди дясната тръба на тунел „ Витиня “ в посока София, както и този сектор до село Разлив, на Потоп. Затворени са сега “, изясни районният министър.

По думите му от бюджета на АПИ има средства, които не са задоволителни, само че са за сходни неотложни действия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР