Събитията се състояха съответно в сградата на ЦУ на ЮИДП

...
Събитията се състояха съответно в сградата на ЦУ на ЮИДП
Коментари Харесай

ЮИДП успешно реализира проект за близо 10 млн. лева по ОПОС 2014-...

Събитията се състояха надлежно в постройката на Централно управление на ЮИДП и в държавен горски разсадник с. Ветрен, на територията на ДГС Мъглиж.

.

 

Директорът на предприятието инж. Димчо Радев съобщи, че с помощта на сполучливото осъществяване на плана е подкрепено подобряването на природозащитното положение на горски естествени местообитания и екосистемните услуги, предоставяни от горите, посредством осъществяване на лесокултурни мероприятия, включващи разчистване и почвоподготовка, залесяване, попълване и развъждане на горски култури, поддържане на семепроизводствени градини, семесъбиране и действия в разсадниците, както и използване на лесовъдски практики при развъждане на млади насаждение и подкрепяне на естественото обновяване на горите на територията на „ Югоизточно държавно дружество “ Директива за птиците гр. Сливен. В своето послание, той добави, че осъществяването е осъществено на територията на 42 бр. предпазени зони по директивите за местообитания и директивите за птици.

 

.

 

Ръководителят на плана Цветомир Калчев уточни пред медиите, че в границите на плана са залесени до 151,2 ха и попълнени площи до 149,3 ха от територията на ЮИДП Директива за птиците Сливен. Възстановени са 6 бр. огради на разсадници и са ремонтирани две складови пространства. Доставени са 2 бр. трактори с 40 к.с., 8бр. трактори с 115 к.с., както и инвентар за тях; 4 бр. мини челни товарача с оборудване; една машина за контейнерни фиданки (хомогенизатор); една машина за пълнене на субстрат; 2 000 бр. форми за разсад; 2 бр. моторни транспортни средства за транспорт на фиданки, 2 бр. поливни системи и други Някои от тях бяха показани на формалната гала по закриване в разсадника на Държавно горско стопанство – Мъглиж.

.

 

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 9 802 369, 13 лева, от които 8 332 013, 76 лева от Европейския фонд за районно развиване на Европейския съюз и 1 470 355, 37 лева по предпочитана ос 3 „ Натура 2000 и биоразнообразие ” на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР