Събитието се организира от Клуб по планинарство и екстремни спортове

...
Събитието се организира от Клуб по планинарство и екстремни спортове
Коментари Харесай

Дни на планинското колоездене в Габрово

Събитието се провежда от Клуб по планинарство и рискови спортове „ Хемус Адвенчър “ с поддръжката на Община Габрово.

Идеята на самодейността е да насочи вниманието към невероятния капацитет на региона за развиване на спорта планинско колоездене и превръщането му в известна байк дестинация. Събитието ще събере хора от локалната колоездачна общественост с представители на някои от най-активните колоездачни клубове в България. Програмата ще даде късмет на необятен кръг от участници с разнообразни умения да се срещнат с опциите за планинско колоездене към Габрово, да придобият скъп опит, карайки с по-опитни водачи и инструктори, и даже да се допрян за пръв път до карането на колело по естествени терени.

Първият ден се концентрира върху шерването на на практика опит в границите на среща полемика на тематика „ Габрово като байк дестинация. Добри практики в развиването на планинското колоездене в България “.За тази цел са поканени някои от най-активните планински колоездачи и веловодачи в България. В деня преди форумa, уредниците дружно с гостуващите специалисти ще проведат велопоход в затворен кръг за оглед, събиране на практическа информация и експертна оценка на капацитета на региона.

По време на срещата ще бъдат показани резултатите от обиколката, дружно с опциите, провокациите и визията за развиване на Габрово като байк дестинация. Акцент е представянето на самодейността за основаване на цялостна мрежа от трасета в района и превръщането на Габрово в перспективен байк център. Гостите ще споделят какво се случва в техните региони, с какви провокации се сблъскват, до какви решения са стигнали и положителните практики от локациите, в които интензивно развиват този спорт.

Срещата е отворена за всички заинтригувани страни и жители по тематиката, включително представители на колоездачни клубове, локалната власт и администрация, държавни институции и бизнеса. Идеята е да се реализира свободна полемика с всички, имащи отношение към практикуването на планинското колоездене на открито в планината. Организаторите канят всички с мнение по тематиката да се включат в срещата, с цел да споделят опит, хрумвания и съответни оферти.

Вторият ден е отдаден на споделеното каране в локалния Балкан.В неделните велопоходи може да се включи всеки искащ, без значение от уменията и опита си в планинското колоездене. Организаторите оферират 5 разнообразни направления, подбрани по този начин, че да покажат присъщите особености и специфичност на района, всеки носещ своята хубост и страсти. Водачи ще бъдат както локални колоездачи, по този начин и всички поканени посетители.

Всеки искащ може да се включи гратис за един велопоход в границите на деня, като за това е належащо да се запознае с изискванията за присъединяване и да се записва авансово. Подробности за всеки маршрут и по какъв начин да се включите, можете да намерите в полемиката нафейсбук събитието.

ПРОГРАМА

15 октомври (събота)

Ден 1 / Форум

16:00 – 20:00 – Отворена среща полемика на тематика: „ Габрово като байк дестинация. Добри практики в развиването на планинското колоездене в България “.

Място: Зала „ Възраждане “

Главни настоящи лица – едни от най-дейните в България планински колоездачи и веловодачи.

Акценти:

- Инициатива за основаване на цялостна мрежа от трасета в района и превръщането на Габрово в перспективен байк център. Възможности, провокации, визия.

- Планинското колоездене в България, на практика и административни проблеми, обща организация, маркиране

- Създаване на трасета и профилирана инфраструктура за планинско колоездене;

- Организация и осъществяване на велосъбития, планинско водене с колело в България и света;

- Дестинации за планинско колоездене в България – Родопи, Сливен, Благоевград, Враца

16 октомври (неделя)

Ден 2 / Велопоходи

Споделени велопреходи по 5 разнообразни направления. Водачи ще бъдат както локални колоездачи, по този начин и всички поканени посетители. Подробности за всеки маршрут и изискванията за присъединяване, можете да намерите в полемиката на фейсбук събитието.

08:00 – Събиране на площад „ Възраждане “. Проверка на екипировка, застраховки, заявления и систематизиране по групи.

08:30 – Старт на прехода.

17:00 – Закриване на събитието.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР