Съби Събев*, генерал-майор от запасаМного е важно след предсрочните парламентарни

...
Съби Събев*, генерал-майор от запасаМного е важно след предсрочните парламентарни
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Необходимо е стабилно правителство - да измие негативния образ на България

Съби Събев*, генерал-майор от запаса

Много е значимо след предварителните парламентарни избори на 2 април да се сформира едно устойчиво ръководство от геополитическа позиция. Това устойчиво ръководство би трябвало да заложи на нашата европейска и евроатлантическа принадлежност и надлежно да извърши нашите съюзни задължения в тази връзка, с цел да измие този отрицателен облик, който се основава в продължение на една година поради несъответстващата позиция във връзка с войната на Русия в Украйна.

Нашите ръководещи сега непрестанно пропагандират, че би трябвало да има мир и мирни договаряния, само че никой от тях не се е обърнал с апел към Русия да спре войнатаи да се изтегли от Украйна, с цел да настъпи този кротичък интервал, за който те толкоз бленуват.

През последната година сме очевидци на една

недостойна политика на извъртане

Членството в НАТО и Европейски Съюз изисква от България да има ясна позиция по сериозните въпроси на сигурността, и надлежно - да спомагаме за осъществяването на груповите решения. Сега излиза по този начин, че има групови решения, а ние споделяме, че не можем да участваме, и на този стадий не желаем да участваме, какъвто е казусът с общата европейска самодейност за даване на боеприпаси за Украйна. Това е образец за една двоякост, която буди много въпроси в нашите съдружници.

България би трябвало да съобщи и да отстоява интензивно позиция, както другите съдружници. Нека вземем образец от Словакия. Държава, с която ние доста си приличаме, само че, в случай че съпоставим нейните дейности с нашите, ще забележим огромният контрастност. Заедно сме в НАТО, само че ние се колебаем. Остава грозното усещане, че България или по-скоро нейните ръководещи, сега са поели някакви задължения към агресора в тази рецесия – Русия, да не оказваме никаква помощ, отстоявайки съветските опорни точки, че помощта за Украйна значи включване на съответната страна в този спор, че този спор по този метод се удължава, което оказва помощ на Русия да реализира своите военно-политически цели в този спор. С тази позиция излиза, че ние повече поддържаме страната агресор, в сравнение с страната жертва.

Най-важното в този момент е да бъде образувано държавно управление

което да застане на ясни и съответни позиции в този сериозен интервал, да се изостави политиката на извъртане и да се вземе доста самодейна позиция. То би трябвало да сложи България на вярното място наедно с Румъния. Страната ни би трябвало оптимално да се възползва от своето удобно географско състояние като черноморска страна, с цел да започва процеса на рационализация на своите въоръжени сили. Тази рационализация ще спомогне за развиването на България като страна. /БГНЕС

.....
*Съби Събев е първият народен боен представител на България в основната квартира на НАТО след приемането на страната ни в Алианса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР