Саад Харири Ливанският премиер се страхува, че военната роля на

...
Саад Харири Ливанският премиер се страхува, че военната роля на
Коментари Харесай

Ливанският премиер отново отправи упреци към Хизбула


Саад Харири

Ливанският министър председател се опасява, че военната роля на Хизбула в районните спорове може в последна сметка да коства скъпо на страната му, съобщи Асошиейтед прес, като цитира изявление на Саад Харири, оповестено във френското сп. " Пари мач ".

Същевременно Харири изрази оптимизъм, че ще бъде открит излаз от политическата парализа, обхванала Ливан след оповестената от него оставка на 4 ноември. Той даде изявлението в Париж, където е на частна аудиенция. Очаква се да се върне в Бейрут идната седмица, съгласно неговия кабинет.

Не е ясно какви отстъпки би предложила Хизбула (ако въобще го направи) с цел да остане Харири на поста, въпреки нейни представители да настояват, че желаят политическо решение на рецесията.

По думите на Харири оставката му е имала за цел да покаже на света, че Ливан не може да толерира намесата на Хизбула в делата на страните от Залива - намек за Йемен, където кралството води война против шиитски бунтовници, показва АП.

" Бих желал светът да разбере, че Ливан повече не може да толерира интервенциите на периферия като Хизбула в работите на страни от Залива, където живеят 300 000 ливанци. Ние не трябва да плащаме да дейностите на Хизбула ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР