са запознати едновременно президентската институция и министерски съвет. Очаква се

...
са запознати едновременно президентската институция и министерски съвет. Очаква се
Коментари Харесай

Има решение! Нигерийският принц Стенли готов да достави кораб с втечнен газ през октомври. Предлага догово...

са осведомени по едно и също време президентската институция и министерски съвет. Очаква се по този мотив през днешния ден да се проведат срещи на най-високо равнище.

Ако предлагането на принц Стенли получи “зелена светлина”, това значи, че България ще бъде подсигурена с повече от една-трета от нужното количество природен газ най-малко за година. След като по новооткритата неотдавна тръба от Гърция потекат и контрактуваните количества азерски газ, който е към 1 милиарда кубични метра за година, това значи, че казусът с доставките ще бъде решен и няма да се наложи да стоим на студено, както някои коментатори към този момент ни плашат.

Енергийни специалисти считат, че предлагането на принц Стенли идва в точния миг, с цел да се реши един от значимите за страната проблеми. Освен това цената, която предприемачът предлага, е съвсем три пъти по-ниска от тази, на която сега “Булгаргаз” купува синьото гориво през борсата . А тя е 1500 евро за 1000 кубични метра газ. Категорични са, че сходен контракт ще е гаранция, че фактически се върви към диверсификация на енергийните запаси и отделяне от зависимостите с Русия.

Министерски съвет получава предлагането за доставка на нигерийски петрол на 28 април т. година От писмото на основаната в Хюстън компания “Ruslana Integrated Co. LTD” се схваща, че тя е на пазара на горива повече от 8 години и доставя газ и нефт в Съединени американски щати, Европа, Гана и Китай. Възможностите на компанията разрешат синьото гориво да бъде превозено от Черния континент с кораби с водоизместимост от 75 000 тона всеки месец.

Предприемачът е договорил първоначално горивото да се доставя до турско пристанище, откъдето да продължи по тръбата към България. Има, несъмнено опция, природният газ да доближава до териториите ни и през гръцката тръба, когато до месец-два стартира да действа.

Сега всичко е в ръцете на управлението на " Булгаргаз ". Именно от него зависи дали страната ни ще стартира да внася гориво от Нигерия и ще се обезпечат потребностите за идващата зима. Очаква се тежката дума по идния контракт да дадат още БЕХ, министерство на стопанската система и Министерски съвет.

Чужденецът прави към Министерски съвет и второ предложение за доставяне на страната ни с нигерийски петрол от така наречен лека секта.

Нигерия е на второ място по рандеман и преправка на петрол и газ в Африка. Собственикът на компанията и нейн шеф Стенли Икпонмуонба е приключил в Хамбург, Германия компютърни технологии. Член е на кралското семейство, приказва четири езика. През 1993 година отпътува за Харков, Украйна, където е изпратен от кралската фамилия да движи бизнеса с нефтено-газови артикули и метали. Именно там се среща със брачната половинка си - Руслана Чигринова, лекар-кардиолог. Майката на Руслана е бесарабска българка. Именно оттова идва желанието да принц Стенли да развива бизнес връзки с България. Той е украински жител.

.

Принц Стенли Икпонмуонба

Пред Фрог нюз принц Стенли разяснява:

“В целия свят знаем, че откакто стартира войната в Украйна, Русия спря доставките на газ за Европа. От това произтекоха съществени проблеми за доста страни, в това число и България. Компанията ни работи в целия свят. Горивото, което предлагаме, е само от Нигерия. И няма нищо общо с Русия. Аз не бих предложил нищо, обвързвано с Русия.

Успях да направя контакт в България, с помощта на уважаемия Явор Дянков / бел. ред. консултант на премиера/. По стратегия следва да се срещна с премиера и президента. Очаквам да ми подадат ръка и да ми кажат: “Можете да работите в България”. Преди време съм работил с Русия, само че в този момент не искам да имам никакви връзки с нея. Защото самият аз съм украинец по паспорт, от Харков. Да даде Бог войната скоро да свърши”.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР