С за изключителни постижения и отлично представяне на национални и

...
С за изключителни постижения и отлично представяне на национални и
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков връчи Награда „Русе – 21. век“ в навечерието на Деня на будителите

С за изключителни достижения и чудесно показване на национални и интернационалните надпревари, олимпиади и състезания, се удостояват възпитаници и студенти от образователните заведения на територията на общината.

Официалната гала по награждаването се състоя в Голямата зала на Доходното здание като част от празничен концерт по случай светлата дата.

„ Да успяваш в живота, не те прави будител. За да бъдеш подобен, би трябвало да осъзнаваш, че хората към теб се нуждаят от сила и посока “, обърна се към присъстващите кметът. Той пожела на всички младежи да реализират триумфи в живота освен за себе си и фамилиите си, само че и да намират метод да предадат вдъхновението си на цялото общество.



По време на церемонията с Награда „ Русе – 21. век “ бяха отличени двама студенти от районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ и двама възпитаници от русенски учебни заведения.

Лъчезар Борисов е възпитаник от XI клас на СУПНЕ „ Фридрих Шилер ” –и получи оценката за завоювани високи резултати на национално и регионално ниво по разнообразни образователни предмети – по немски език, по история и цивилизации и британски език. За образователната 2021/2022 година е спечелил първо място на Националната олимпиадата по история и цивилизация, първо място на олимпиада по немски език на Гьоте институт, първо място и присъединяване в националния кръг на съревнование по британски език на Кеймбридж учебни заведения в България KGL и доста други.



Константин Георгиев е възпитаник от ХІІ клас на МГ „ Баба Тонка “ и бе награден за достижения в региона на лингвистиката в национални и интернационалните надпревари, част от които са първо място на Международна олимпиада по математическа филология през юли 2022 година на остров Ман, Англия, първо място на национално съревнование по филология, златен орден на интернационална олимпиада по филология 2022. Той е ловък оратор и участник в редица конференции, иновационни лагери и летни академии. Владее четири езика - британски, немски, френски и съветски.

Цветелина Стефанова е студентка в трети курс на компетентност „ Компютърни системи и технологии “ във факултет „ Електротехника, електроника и автоматика “. Нейни достижения са присъединяване в редица научни конгреси и надпревари и извоювани влиятелни награди, част от които златен орден на Националната студентска олимпиада по математика и първо място на научна сесия за студенти и докторанти, секция „ Компютърни системи и технологии “. От 2021 година е член на Националната комисия по филология и взе участие в подбора и подготовката на националния тим по математическа филология.



Мартин Джуров е студент в четвърти курс със компетентност „ Софтуерно инженерство “ към факултет „ Природни науки и обучение “. Той получи Награда „ Русе – 21. век “ за завоюваното отличие на петата Международна конференция по приложна информатика, първа премия на Студентската научна сесия през 2022г. в секция „ Информатика и осведомителни технологии “, бистър приз „ Тhe best paper “ от 61. Научна сесия на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ и Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и други.

По време на празничния концерт със свои осъществявания се показаха Детско- юношески хор „ Свети Георги Победоносец “ с диригент Мина Влайкова, Детски хор „ Дунавски талази “ с диригент Весела Тодорова, Театрално Студио „ Маска “ при Общинския юношески дом, възпитаници от НУИ „ Професор Веселин Стоянов “, Вокална група „ Приста “ с худ. р-тел Доротея Бальовска, Камерен отбор „ Енигма “ към Държавна опера Русе, Студио съвременен балет „ Импулс “ с живописен р-тел Петя Бонева и Фолклорен танцов спектакъл “Найден Киров “ с живописен началник Богдан Донев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР