С вземане на отпуски и подаване на молби за напускане

...
С вземане на отпуски и подаване на молби за напускане
Коментари Харесай

Учители плашат с напускане, ако не се премине на дистанционно обучение поне до края на годината

С взимане на отпуски и подаване на молби за овакантяване заплашиха учители, в случай че не бъде изпълнено настояването им всички възпитаници от цялата страна да преминат на отдалечено образование до края на 2020 година като мярка против разпространяването на Covid-19 в учебните заведения, заяви БНР.

Педагозите, обединени във фейсбук групата " Учители за безвредно обучение ", са обезпокоени от многото смъртни случаи на техни сътрудници с позитивни Covid проби. Те дефинираха като неефективни и несъответстващи последните ограничения на министерствата на опазването на здравето и на образованието за справяне с разпространяването на болестта в образователните заведения.

" Масово сътрудниците имат концепция да изоставен системата, а това ще значи не присъствено, ами никакво образование ", предизвести Лилия Стоянова, преподавател по информатика в Трета природоматематическа гимназия във Варна.

Тя дефинира като неефективна обявената от здравния министър мярка - всички възпитаници в учебни заведения с над 20% заболеваемост да преминат към отдалечено образование от четвъртък:

" Да чакаме 20% потвърдено, симптомно заболели, откакто няма всеобщо тестване, това не е решение. Ще чакаме да изгори на 20% къщата, с цел да извикаме пожарната. На всички е ясно, че множеството деца, изключително по-малките, боледуват безсимптомно или с доста леки признаци, само че те действително придвижват заболяването и заразяват ".

Критики в учителските среди има и към дадената от просветния министър опция педагогическите препоръки да задължават учениците да носят маски и в час, тъй като учениците употребяват маските постоянно погрешно и по този начин се губи резултатът от тях и тъй като не регистрират сериозността на казуса, изключително най-малките от 1-ви до 4-ти клас.

" Всеки ден аз персонално виждам по какъв начин маски се захвърлят, маски има по пода, има под брадичката, дезинфектанти не се вземат. Децата мъчно съблюдават каквито и да било ограничения. Аз съм господин Петров и преподавам по биология и здравно обучение и по физическо образование и спорт в столично учебно заведение ".

По тези аргументи педагозите упорстват за " прекосяване към отдалечена форма на образование, най-малко до края на 2020 година, след което към този момент гладко прекосяване в присъствена форма при много прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР