С вятър и дъжд и с ниски температури дойде през

...
С вятър и дъжд и с ниски температури дойде през
Коментари Харесай

Баба Марта нацупена. Дойде с вятър и дъжд

С вятър и дъжд и с ниски температури пристигна през нощта Баба Марта.

Минималните температури са сред минус 1° и 4°, в София към 0°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за месеца. По-късно денем ще стартира да се покачва.

Сутринта облачността от североизток ще стартира да се усилва и денем тук-там ще превали слаб дъжд, в Североизточна България и Централния Предбалкан - подправен със сняг. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили до сдържан и с него ще проникне нова порция леден въздух. Максималните температури ще бъдат от 4°-5° в североизточните региони до 14° в крайните югозападни, за София 7°-8°, заяви Националнияг институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще има забележителна облачност и от север на юг на доста места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, след обяд сдържан северен вятър. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността от североизток също ще се усили и ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 1°, на 2000 метра - към минус 6°.

Във вторник над Източна България през по-голямата част от деня вятърът ще е североизточен и облачността ще се задържи най-вече забележителна, съвсем без превалявания. Над Западна още сутринта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и облачността ще стартира да понижава. Температурите ще са без основна смяна. През нощта против сряда в цялата страна вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, облачността ще намалее до ясно време. На 3 март ще бъде слънчево, дневните температури ще се покачат и преобладаващите оптимални ще са сред 10°-15°. До вечерта вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне. В четвъртък ще бъде най-вече слънчево, преди обяд тук-там в Източна България и по поречието на Дунав с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад и дневните температури още малко ще се покачат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР