С всяка смяна на часа два пъти годишно се повдигат

...
С всяка смяна на часа два пъти годишно се повдигат
Коментари Харесай

Кога ще ги стигнем – кои страни вече не сменят часа?


С всяка промяна на часа два пъти годишно се повдигат разногласията до каква степен това е разумно, дейно и най-много – здравословно . На съвещание през февруари даже Европейският парламент най-накрая взе нещата драговолно и стартира разискване на предлагането времето в Европа към този момент да не се сменя.

Полша, Финландия и Естония са измежду най-настоятелните европейски страни за унищожаване на досадното предписание. Дори да не се взема обшоевропейско решение, доста евентуално наподобява точно Полша да стане първатса страна от Европейския съюз, която независимо ще анулира практиката за промяна на часа и ще остане единствено на едно състояние целогодишно.

Историята на промяната тутакси е към този момент вековна, защото първото публично прекосяване с един час напред се е случило в Германия преди 102 години. Едва ли тогавашните управляващи са подозирали, че дават началото на световна наклонност, само че един век по-късно ясно се регистрира блян на тази процедура да се постави край.

Ползите и вредите от пролетно-есенната промяна на часа към момента се дискутират необятно на нашия континент и решение може да се чака скоро. Така може да се чака, че и ние ще се присъединим към групата на страните, които не сменят времето си . Статистиката сочи, че броят им не е дребен – това са към 30% от страните по света.

Основна причина да се дискутират здравословните последици от промяната тутакси е резултатът на тази смяна върху съня . За хората с хронично бодърствуване и други

проблеми със съня промяната тутакси се отразява доста отрицателно.

Свързани публикации.. Пълнолуние и бодърствуване – има ли причинно-следствена връзка? 0 Как да избегнем депресията след промяна на часа? 0 По-малко от 6 часа сън при бременни води до гестационен диабет 0

Техните проблеми така и така изискват продлжителни лечебни мерка, а периодическото им обостряне около промяната на времето в допълнение утежнява резултата от лечението.

От години специалистите по съня дават рекомендации за това по какъв начин да се подготвим за сняната тутакси и да преодолеем по-лесно отрицателния резултат върху съня . И за тях, и за хората с гронично бодърствуване и недоспиване ще бъде от изгода да се вземе решение за анулация на досадната процедура. Лошото е, че сходно решение изисква единогласие от страна на всички страни в Европа. Затова не е ясно по кое време и дали въобще ще настигнем страните, чиито нации живеят непрекъснато в един часови пояс и най-малко с това крепят съня си. Едва ли промяната тутакси преди 3 дни е последната, която ще ни се наложи да създадем, само че по-сериозните полемики по въпроса са повече от добър мотив за вяра.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР