С всяка следваща победа Новак Джокович е все по-близо до

...
С всяка следваща победа Новак Джокович е все по-близо до
Коментари Харесай

Новак Джокович спечели 350-ия мач от Големия шлем в кариерата си

С всяка последваща победа Новак Джокович е все по-близо до завършването на Големия шлем за календарната година, като в същото време попълня книгите с върхове на спорта с още по-стряскащи статистически данни.

В сряда 23-кратният първенец от Големия шлем направи още една крачка напред с трисетова победа над Джордан Томпсън, която го класира в третия кръг на Уимбълдън. Обикновено това не би било от голяма важност за защитаващия купата си седемкратен първенец, в случай че не се вземе поради, че това беше 350-ата победа в кариерата на Джокович в мейджър шампионати.

„ Имаме сантиментални и доста специфични връзки “, сподели с усмивка 36-годишният тенисист, когато го попитаха за забележителния му връх в достолепното място.

Томпсън, който след успеха си в първия кръг съобщи: „ Трябва да имам вяра, колкото и неуместно да звучи, че мога да печеля, другояче няма смисъл да излизам там. Знам, че възможностите са твърдо против мен “, направи всичко, което можеше да се желае против Джокович. Той изстреля 21 аса, направи 43 уинъра против 20 непредизвикани неточности и сигурно излъчваше религия, че принадлежи на най-голямата сцена с най-хубавия състезател в играта.

Източник: Tennisnews.bg

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР