С встъпването си в длъжност на 20 януари 2017 г.

...
С встъпването си в длъжност на 20 януари 2017 г.
Коментари Харесай

Тръмп направи богатите още по-богати! Тези петимата го доказват!

С встъпването си в служба на 20 януари 2017 година Доналд Тръмп даде обещание да „ направи Америка още веднъж богата “. Оттогава изминаха три години и страната стана по-богата - фондовият пазар се усилва с 47%. Но освен това се е нараснало, съгласно „ Форбс “.

Общото положение на петима милиардери - трима американци, французин и индус - набъбна до общо 219 милиарда $, откогато Тръмп стана президент. Въпреки това наподобява, че тези магнати са били в добра позиция да порастват умножават си, без значение кой е встъпил в служба през януари. Увеличението на облагите им е обвързвано повече с удобните пазари и интелигентните решения, в сравнение с с идването на Тръмп в Белия дом.


Колаж: Канал 3

Бернар Арно
Печалбите от ръководството на Тръмп в Белия дом: +74,4 милиарда $
Нетно благосъстояние: 116,5 милиарда $

Приходите за първокласния колос LVMH на Арно са се нараснали с 25% от 2016 до 2018 година (непубликувани данни за 2019 г.), а облагите са скочили с 57%. През октомври Тръмп се сплоти с френския предприемач, с цел да "пререже лентата " в новото ателие на Луи Вюитон в Тексас. На идващия месец компанията на Арно разгласи договорка за закупуване на американските бижута „ Тифани & Кo “ на стойност 16,2 милиарда $. В петък, 17 януари, Aрно стана (отново) най-богатият човек на планетата, оставяйки втори позиция на титана за електронна търговия Джеф Безос (който си върна водачеството три дни по-късно).

Джеф Безос
Печалбите от ръководството на Тръмп в Белия дом: +46 000 милиона $
Нетно богатсво: 115,6 милиарда $

Основателят на „ Амазон “ е индивидът, който е спечелил най-вече пари в Съединени американски щати с Доналд Тръмп като президент. Въпреки че Тръмп подлага на критика колоса за електронна търговия, неговите дялове нарастват, както и приходите на компанията. Последните регистрирани данни, които включват данни до първите девет месеца на 2019 година, демонстрират, че продажбите са се нараснали със 109% за три години. Ако Безос не се беше отказал от четвърт от каузи си в „ Амазон “ при раздялата си с Макензи, той щеше да завоюва даже повече от Арно, който пое управлението му като най-богатия човек в света в петък, 17 януари. Три дни по-късно обаче Безос си върна първото място.

Мукеш Амбани
Печалбите от ръководството на Тръмп в Белия дом: +39,2 милиарда $
Нетно благосъстояние: 61,1 милиарда $

Мукеш Амбани, най-богатият човек в Индия, вижда по какъв начин благосъстоянието му процъфтява, подхранвано от интелигентни ходове и процъфтяваща национална стопанска система. В началото на мандата на Тръмп предприемачът отхвърли концепцията, че съществуването на протекционист в Белия дом безусловно би било неприятно за световния бизнес. Няколко месеца по-рано петролният и газов конгломерат на Амбани започва огромна самодейност за диверсификация, стартирайки 4G телефонна услуга, наречена Jio. Днес повече от 350 милиона души са записани в услугата, като броят на клиентите е по-голям от популацията на Съединени американски щати.

Стив Балмър
Печалбите от ръководството на Тръмп в Белия дом: 30,7 милиарда $ +
Нетно благосъстояние: 60 милиарда $

След като се пенсионира като основен изпълнителен шеф на „ Майкрософт “ през 2014 година, неговият правоприемник Сатя Надела изтласка компанията към нови висоти. Акциите на софтуерната мултинационална компания се покачиха с 181% от възкачването на Тръмп до президентството на Съединени американски щати, което спомогна за увеличение на чистата стойност на Балмър с към 30,7 милиарда $. През последните три години Надела направи огромни придобивания като софтуерната компания „ GitHub “, до момента в който облачният бизнес на „ Майкрософт “ продължава да пораства. „ Майкрософт “ завоюва борбата с „ Амазон “ при придобиването на контракт за отбрана на облачни калкулации през октомври, откакто президентът Тръмп се намеси. Сделката може да бъде на стойност до 10 милиарда $.

Марк Зукърбърг
Печалбите от ръководството на Тръмп в Белия дом: + 28,9 милиарда $
Нетно благосъстояние: 82,2 милиарда $

Публичните митинги и чуванията на Капитолийския рид не са провокирали спад в цената на акциите на Facebook, които са се нараснали със 75% от деня, в който Тръмп встъпи в служба като президент. Когато обществената мрежа на Марк Зукърбърг разгласява последния си тримесечен доклад през октомври, приходите са нарастнали с 28%, а тримесечните облаги са нарастнали с 19% до 6,1 милиарда $. Повече от задоволително, с цел да покрие санкцията от 5 милиарда $, наложена от Федералната комерсиална комисия през юли 2019 година за нарушение на поверителността на потребителите, едно от най-големите санкции в историята на държавното управление, написа БГНЕС.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР