С всеки изминал ден от щетите, които са нанесли партиите

...
С всеки изминал ден от щетите, които са нанесли партиите
Коментари Харесай

Борисов: Нашите избиратели не допускат да се коалираме с партиите на промяната

" С всеки минал ден от вредите, които са нанесли партиите на смяната в страната, нашите гласоподаватели, нашите симпатизанти не позволяват да се коалираме с тях " за идните избори. Това разяснява водачът на ГЕРБ при посещаване в Рилския манастир в отговор на въпрос дали би позволил някакви взаимни отстъпки във връзка с обединенията след изборите на 2 октомври. Той въпреки всичко посочи, че дейностите му зависели доста от резултатите от изборите.

" Тази зверска кражба (казано с акцентиране върху втората сричка), която е била през последните шест месеца, ще отврати доста народа и резултатите от изборите ще бъдат разнообразни. Освен това в този момент, като го няма Бойко Рашков, съм сигурен, че и машините няма да бъдат по този начин манипулирани. Помните, те стотици машини разнасяха по хранилища и не ги пазеха. А пък хилядите подслушвания ", аргументира се още Борисов за какво ГЕРБ да не се коалира с " Продължаваме промяната " и останалите партии, които управляваха през последните 7 месеца със поръчката да трансформират България към по-добро след трите ръководства на Борисов.

Неотдавна някогашният министър председател показа шест целта на ГЕРБ след предварителните парламентарни избори. Тогава той увери, че политическата мощ, която ги схване, щяла да бъде съдружник и без да я загатва, насочи думите си към " Продължаваме промяната ". Първият приоритет беше за цялостно разкъсване с газовите доставки от " Газпром ". Още в петък (5 август) Борисов даде да се разбере, че не има намерение партията му да се коалира с " Продължаваме промяната ".

По думите му той се бил обидил доста от това, че президентът Румен Радев го бил обидил доста, това била най-голямата засегнатост, която му бил нанесъл, като го сравнил с някогашния министър председател Кирил Петков, че " и аз съм разхвърлял тръби ". " Ако желае може да разпореди да ревизират стотиците километри нови газопроводи, които направихме ", означи той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:

Коментира и рецензиите за какво по време на неговите ръководства, траяли повече от 10 години, не беше издигната газовата връзка с Гърция. " Моят другар Мартин Димитров от " Да, България " (бившият народен представител беше от гражданската квота на " Демократична България " - бел. ред.) преди време доста си другаруваше с мене, знае, 2009 година, като дойдохме, първото, което направихме, е да махнем медиаторите от газа, които те в този момент възвърнаха. Около 120-130 млн. лева сега крадат на месец медиаторите с тези хора. И да не спекулира повече му споделям, тъй като от 1300-1400-годишна история (на България), за първи път връзка с Гърция започнах да върша аз ", настоя той.

Попита и за какво някогашният министър председател Иван Костов не е направил интерконектора с Гърция, " като бяха те (на власт), а, за какво не я направи ". Обясни, че ГЕРБ са се заели с газовата връзка, когато са имали опция, а дълго време са нямали опция, тъй като трябвало да изплащат увеличените пенсии от ръководството на Сергей Станишев (тройната коалиция сред Българска социалистическа партия, Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи управляваше сред 2005 и 2009 г.).

" Всичко можеше, в случай че не се правеха на подправени герои. Да си продължат доставките няколко месеца от " Газпром " (договорът беше до края на годината, само че беше едностранно нарушен от съветската държавна корпорация - бел. ред.). Да сключат дълготраен контракт за доставка на полутечен газ със Съединени американски щати ", посъветва той.

Настоя, че договорът със Съединени американски щати за газа трябвало да се направи в Белия дом, " на камината ", както го правил той с някогашните американски президенти Доналд Тръмп и Барак Обама. " Ако България, за наслада, има подобен като мен, ние щяхме да сме директен участник в този развой ", похвали се той, давайки образец с политиката на Турция, която от една страна доставя с бойни дронове Украйна, които бомбардират съветските войски, а от друга - договаря с Русия за износа на украинското зърно.

Заключи по газовата тематика, че задачата на предходните ръководещи е била да банкрутират " Булгаргаз ". " Заграбиха стотици милиони от народа ", посочи той във връзка с четворната коалиция, управлявала до началото на август.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР