С военно-приложни игри, спортни надпревари на открито, боядисване на великденски

...
С военно-приложни игри, спортни надпревари на открито, боядисване на великденски
Коментари Харесай

Във висшите военни училища великденските празници преминават при спазване на всички противоепидемични мерки

С военно-приложни игри, спортни съревнования навън, боядисване на великденски яйца, часове по самоподготовка и други интензивности минават дните на великденските празници за курсантите от Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски ", Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров " и Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски ". Всички мероприятия по отбелязването на Възкресение Христово (Великден) се организират при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, оповестени от здравните управляващи, за недопускане разпространяване на ковид COVID-19.

Курсанти от Факултет „ Общовойскови " на НВУ през днешния ден, 16 април, организираха в региона на университета във Велико Търново военно-приложно съревнование на тематика „ Движение по азимут ". В него се включиха 10 тима, формирани от курсанти от всички курсове и специализации на факултета. Заедно със съдиите и „ противниковите " групи, общо присъединяване в конкуренцията взеха близо 100 курсанти. След старта, даден от началника на НВУ полковник Иван Маламов, и превъзмогване на разнообразни трудности, първите три тима в крайното класиране получиха специфична премия, обезпечена от управлението на военния университет. Всички участници в конкуренцията бяха екипирани със средства за персонална отбрана и средства за балистична отбрана. Сценарият на военно-приложните игри бе със специфичен „ великденски " миг, а присъединяване в тях способства за построяването на лидерски качества и бойно-приложни умения, нужни в процеса на подготовката на бъдещите офицери.

Вчера, 15 април, военно-приложни игри организираха и курсанти от Факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС " в Шумен на НВУ „ Васил Левски " в региона на университета в Шумен. В конкуренцията участваха тимове, формирани от по 25 души от всички курсове и специализации на факултета.

Ръководствата на висшите военни учебни заведения обезпечават всички нужни грижи за опазване здравето на курсантите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР