С водосвет отслужен от Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий

...
С водосвет отслужен от Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий
Коментари Харесай

Парад и демонстрации на пожарна техника на площад Велбъжд

С водосвет отслужен от Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит в съслужие с архимандрит Исаак и духовници от Кюстендилска духовна околия стартира Парад на пожарна техника на площад Велбъжд, ден преди честването на професионалния празник на чиновниците на РДПБЗН.На тържеството участваха регионалният шеф инж. Александър Пандурски, зам. кметът Росица Плачкова, секретарят на община Кюстендил Светослав Василиев, доста жители и деца.

Освен проява на пожарна техника, децата от Млад огнеборец, също демонстрираха какво са научили.Преди това, тъкмо в 10.00 часа стартира парадът на пожарна техника от районната пожарна работа по улиците на Кюстендил.

„ Ние взехме решение да обновим традицията и да покажем наличната пожарна техника и дейностите, които правят органите на пожарна сигурност и отбрана на популацията.Службата в Кюстендил разполага с доста техника, наличният състав е добре изучил, познава техниката и може да работи с нея ”, съобщи Директорът на пожарната в Кюстендил, комисар Св. Георгиев.

На площада беше експонирана и техника с висока проходимост, профилирана техника за гасене на горски пожари в мъчно налични терени, инженерна техника,техника за гасене с вода и пяна.
812 са произшествията от началото на годината до в този момент, на които са реагирали пожарните служби в региона, по отношение на 912 за същия интервал предходната година, уточни още комисар Георгиев.

„ За момента природата е доста благосклонна към Кюстендилска област.Миналата година беше доста натоварена с доста пожари с материални загуби.Колегите се оправиха и по тази причина желая да им благодаря за целият труд и за грижите, които поставят за запазване живота, здравето и имуществото на жителите на региона ”, съобщи още комисар Светослав Георгиев.

Седмицата на пожарната сигурност, проведена от РДПБЗН - Кюстендил, се организира както в страната, по този начин и в региона от през днешния ден и ще продължи до 18 септември.Организираните събития са ориентирани към повишение на културата и информираността на популацията в региона на пожарната сигурност, издигане престижа на специалността и повишение на доверието на хората, разпространение на дейностите реализирани от чиновниците от РДПБЗН - Кюстендил.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР