С водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Добрич отец Иван

...
С водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Добрич отец Иван
Коментари Харесай

Водосвет за здраве бе отслужен в зала Добротица преди мача с Левски

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Добрич отец Иван Дойчев стартира нощес тренировката на мъжкия отбор на Добруджа 07. Както е известно тимът е преследван в последно време от доста травми и заради тази причина самите състезатели предизвикаха водосвета, а клубното управление в лицето на президента Галин Господинов и члена на УС Веселин Велев се включи в богоугодната самодейност. Вярващ съм и съвсем всяка събота и неделя вървим на черква, призна за Медийна група Добруджа капитанът Димитър Маринков. Той изрази насладата си, че най-сетне са съумели да осъществят това, което са замисляли още през предходната година. Хубаво е да се почисти залата от отрицателната сила, която я има тук, сподели посрещачът и добави –сполетяват ни травми всяка година, има някакво зло и се надявам най-накрая да сме го махнали и да продължим живи и здрави. Маринков дефинира 2017 като най-щастливата за себе си година – той се ожени и му се роди наследник, а в професионален проект възприятията му са смесени поради сполетелите го травми, само че вярата му е, че през тази година всичко към този момент е останало зад тила. Иначе Скалата няма да не помни края на сезона, когато отборът още веднъж дигна Купа България. През този сезон се представяме относително добре, не колкото минали години, само че можем да излъжем някои тимове и да играем добре за купата, разкрива своите стремежи капитанът. Той към този момент тренира на цялостни обороти, болежка към момента има, само че предстоят и още лечебни процедури, които ще предприеме след мача с Левски в понеделник. Много се надявам да напълним залата, всички, които обичат волейбола да дойдат и да ни поддържат, тъй като Левски са много мощни сега и мачът ще е забавен.

Една добра година изпраща либерото Николай Тодоров. Лично за него – близнаци и Купа България. Сега се надява да се постараят повече и посредством тренировки да реализират по-добро показване. Чувства се съвършено и счита, че с помощта на кондиционния треньор Калоян Костадинов повече играчи са в сходно положение. Отборът тренира в цялостен състав и Николай се надява това да помогне за успеха против Левски. Той също призна, че е набожен християнин и от цялото си сърце се надява да получат нещо против отслужения водосвет.

Добро е самочувствието и на другия проблематичен играч Мартин Мечкаров, който бе оставен да си почине в продължение на месец, откакто се разбра, че има проблем с черния дроб. Тази седмица той не е бил подложен на тежки натоварвания, само че по-късно навлиза в сериозен подготвителен цикъл. Младият волейболист дефинира 2017 като прелестна година в персонален проект и добра в професионален. Относно водосвета Мартин призна, че в Тетевен той доста пъти е участвал на водосвет и по тази причина изрази мнение, че би трябвало да се прави при започване на всяка година, тъй като е за здраве и поддръжка на вярата на всеки един играч.

И треньорът Петер Пенев съобщи, че след отслужения водосвет човек се усеща на една ръка по-близо до Бог, тъй като за всяко нещо той потегля с молитва, с религия. В спорта в случай че не вярваш в личните си триумфи и не се молиш за тях – доста мъчно се реализират, а с божията помощ всичко се получава. Относно миналата година той съобщи, че има много неща, които търпят смяна след първия полусезон, само че тъй като постоянно отсъстват значими фигури от главния състав заради травми не е допустимо да бъдат изгладени нещата. Класирането не е толкоз неприятно от позиция на събитията, само че задачата е да се навакса през втората част от конкуренцията. За него най-трудно е било първоначално, когато е трябвало да гради доверие, само че в този момент нужната връзка е реалност и нещата вървят добре. Пенев е склонен с настояването на клубното управления за влизане в четворката на плейофите в Суперлигата и постигане полуфинал в Купа България, дори му се желае и по-добро показване, само че не може да не регистрира действителността и това, че други тимове направиха положителни селекции, а Добруджа 07 продължава да залага на досегашния си състав, който постоянно е представял тима на високо равнище.

Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

dobrudjabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР