С водосвет на бойните знамена и знамената-светини, отдаване на почести

...
С водосвет на бойните знамена и знамената-светини, отдаване на почести
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия

С водосвет на бойните флагове и знамената-светини, отдаване на почести в символ на благодарност към паметта на починалите за свободата и независимостта на България и с демонстрации на качества от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специфичните интервенции на 6 май ще бъде маркиран Денят на храбростта и празник на Българската войска. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Проявите за празника са проведени в София и в гарнизони Казанлък, Варна и Пловдив.

Водосветът на бойните флагове и знамената-светини ще стартира в 9.30 ч. пред паметника на Незнайния боец в столицата.

Той ще бъде отслужен от Негово Преосвещенство Герасим, свещеник Мелнишки, основен секретар на Светия синод на Българската православна черква.

В тържествения обред ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър и 7 представителни блока на Националната гвардейска част, Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специфичните интервенции с близо 350 военнослужещи.

След водосвета президентът и висш главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев, министърът на защитата в оставка Красимир Каракачанов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще почетат паметта на починалите за свободата и независимостта на Родината с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния боец. При осъществяването на химна на Република България ще бъдат създадени 20 артилерийски салюта.

Военнослужещите от представителните елементи ще преминат в церемониален марш, след което ще се проведат демонстрации на качества с разнообразни видове самолети и вертолети на Военновъздушните и Военноморските сили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР