С водосвет бе открит плувният басейн в ПМГ Кюстендил.На тържественото

...
С водосвет бе открит плувният басейн в ПМГ Кюстендил.На тържественото
Коментари Харесай

Плувният басейн в ПМГ Кюстендил вече работи

С водосвет бе открит плувният басейн в ПМГ Кюстендил.



На тържественото разкриване участваха кметът Петър Паунов, ръководителят на Общински съвет Иван Андонов, шефът на ПМГ Елена Стоилова, представители на спортни клубове от града,педагози от учебното заведение, доста посетители.



Басейнът ще се стопанисва от Плувен клуб Велбъжд и се отваря с напъните и финансирането на четирима кюстендилци- Станислав Георгиев, Антон Йорданов, Антон Тодоров и Методи Чивийски.

Директорът на ПМГ Елена Стоилова акцентира, че действието на този басейн е доста значимо за плувния спорт, за здравето на децата, за здравето на всички поданици на Кюстендил и това е придвижване напред за града.



„ Аз желая да изразя безкрайното си удивление от тези четирима млади мъже, които пристигнаха при мен и споделиха: Искаме да възродим този басейн и да го създадем за нашите деца, да го създадем за Кюстендил, ще помогнете ли? Не желаеме, както евентуално някои ще ни заподозрат да трупаме благосъстояние, желаеме нашите деца да има къде да плуват.Имате момчета цялата ни поддръжка, от името на учебното заведение, на целия педагогичен колектив, благодарността на родителите за това,което вършиме.Да благодарим и на кмета Петър Паунов на общинските съветници и ръководителят Иван Андонов, тъй като без поддръжката на община Кюстендил това нямаше да стане ”, съобщи шефът Елена Стоилова.



Тя не скри,че не е била подготвена абсолютно да им се довери, след един неудачен опит за отдаване на басейна, само че четиримата са били извънредно безапелационни с проектите и ентусиазма си и учебното заведение застава на 100% зад тях.

„ Това е единственият басейн, който може да се употребява в града, той си стоеше без да се употребява, има докарана до него минерална вода.Тук задачата ни беше:всеки се оплаква, че няма закрит плувен басейн.Събрахме се 4 момчета- запалянковци, един, два месеца умувахме, преценявахме дали ще се получат или не нещата.Направихме по този начин, че да се получат и към този момент басейна работи.Направихме го с клуб, стопанисваме го с клуб.Целта е Кюстендил да има закрит плувен басейн и да си покриваме разноските.Правим го с идеална цел, всеки има собствен бизнес и от другите ни занимания инвестирахме в това начинание, да има Кюстендил плувен басейн ”, сподели Станислав Георгиев.

„ Всички средства, които изкара клуба ще се реинвестират в развиването на спорта плуване, в този басейн или въобще за подкрепяне спорта в Кюстендил.Изказвам големите ни благодарности към кмета Петър Паунов, който е един от основните виновници тава да се реализира и към шефа на ПМГ Елена Стоилова ”, съобщи Антон Йорданов.



В басейна можете да се насладите на кристално чиста минерална вода в 3 коридора с дължина от 18/8 метра и температура на водата към 27-31 градуса.

Ще се организират самостоятелни и групови тренировки с професионални треньори по плуване.
Групови тренировки 4 дни в седмицата.
Група 1 - от 17:00 до 18:00ч
Група 2 - от 18:00 до 19:00ч
Група 3 - от 19:00 до 20:00ч

В басейна всеки моге да пристигна и свободно да плува.Плуването е не просто спорт, а здраве!

✅Работно време на басейна
Делнични дни - от 08:00 до 20:00ч
Събота и Неделя - 10:00 до 18:00ч

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР