С увереност мога да кажа, че България не е в

...
С увереност мога да кажа, че България не е в
Коментари Харесай

Божанов: България ще предложи на ЕС мерки за регулиране на дигиталния свят

„ С убеденост мога да кажа, че България не е в положение на кибервойна и няма мощно повишен декор на киберактивност. Въпреки това, тази тематика е един от целите на Минстерство на електронното ръководство “. Това разгласи министър Божидар Божанов по време на годишната среща на бизнеса с държавното управление.

„ В момента Европейски Съюз работи по приемането на серия актове за контролиране на цифровия свят, в това число и на обществените мрежи. България има съответни хрумвания и оферти, като контролиране на системите за препоръчване на наличие, което е сърцето на казуса, тъй като страната ни е на фронта на дезинформационната акция и ще ги наложим в границите на европейската полемика и европейските регламенти “, добави още министърът. Той акцентира, че министерството ще работи за бистрота, която ще демонстрира, за какво Фейсбук е решил, че би трябвало да ни предложи избрана вест и по какви параметри.

„ Ще пожелаеме от Фейсбук да включат в своя логаритъм факторите, свързани с неавтентично държание, финансирано най-често от вражеска страна. Това не включва разбор на наличието. Нито Фейсбук, нито което и да е държавно управление могат да споделят кое е истина и кое не е ", сподели Божидар Божанов. И добави, че хибридните офанзиви не са контролирани със закон и нито една институция няма пълномощията да се заеме с тази тематика. Министерство на електронното ръководство е припознало тази политика по две линии – киберсигурност и осведомително общество.

Минстърът съобщи, че различен главен приоритет е администрацията да бъде цифровизирана, а процесите – усъвършенствани. “ Без електронна еднаквост, няма електронно ръководство. Ако жителите нямат гратис, елементарно и комфортно и използвано на всички места средство, с което да се показват, кои са те пред интернет страниците на страната,електронното ръководство не може да възпламени “, безапелационен беше Божидар Божанов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР