С условия или без, пак някоя друга държава може да

...
С условия или без, пак някоя друга държава може да
Коментари Харесай

Калфин: С условия или без, пак могат да ни спънат за Шенген по суша

С условия или без, отново някоя друга страна може да реши да не ни пусне в сухопътния Шенген. Това, което най-вече тормози, е, че страната ни е поела ангажимент да одобри нови 6 000 незаконни мигранти. Това съобщи някогашният външен и обществен министър Ивайло Калфин пред bTV за приемането на България в Шенгенското пространство първо по въздух и море.

Според него и други страни с изключение на Австрия могат да кажат, че не желаят България да бъде призната и по суша в Шенген.

България влиза в Шенген, само че в ограничаване със сухопътните граници. Добро достижение е влизането на България в Шенгенското пространство първо по въздух и море, добави някогашният външен министър.

По думите му било казус, че България и Румъния били арестувани отвън Шенгенското пространство толкоз дълго време - 12 години. Ако сме част от Шенген и нашият глас тежи за приемането на Кипър, да вземем за пример, България ще има доста повече принадлежности за отваряне на сухопътните граници, уточни Калфин.

За по-високите пенсии и заплати в Бюджет 2024 Калфин разяснява, че превъзмогването на неравенствата не може да се свързва единствено с номиналната сума в Национален осигурителен институт за изплащането на пенсиите. Най-ощетените сега са хората, които получават минимална пенсия, в случай, че са плащали постоянно осигуровките си. Има нови напъни за изключение от пенсионната система, което, в случай че се одобри, ще бъде голяма неточност, предизвести Ивайло Калфин.

За това какъв брой ще ни коства да си купим стаж, в случай че не ни стига за пенсия, Калфин означи, че хората си купуват и до момента стаж, който се заплаща на основата на минималния застрахователен приход.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР