С три щатни бройки да бъде увеличен екипът на Звеното

...
С три щатни бройки да бъде увеличен екипът на Звеното
Коментари Харесай

Увеличават щата на Звеното за услуги в домашна среда във Велико Търново

С три щатни бройки да бъде повишен екипът на Звеното за услуги в домашна среда към Домашния обществен патронаж във Велико Търново утвърдиха съветниците от непрекъснатата обществена и здравна комисия към Великотърновския общински съвет. Те ще са за експерт по обществени действия, здравна сестра и психолог на осемчасов работен ден. Звеното беше основано през 2012 година по план „ За по-добър живот ”, изпълняван от Община Велико Търново по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ”.

Дейността на Звено за услуги в домашна среда от 1 май 2014 година се финансира със средства от общинския бюджет, припомниха от дирекция „ Социални действия и опазване на здравето ” на съвещанието на комисията.

„ Министерството на труда и обществената политика направи промени в параметрите за обезпечаване на резистентност на услугите за обществено включване в общността, предоставяни по процедура „ Независим живот ” на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 година. Според тях финансирането на обществените услуги персонален помощник и домакински асистент през 2018 година ще бъде обезпечено със средства от държавния бюджет, а общините следва да обезпечат стабилно финансиране на административните екипи по даване на интегрирани социално-здравни услуги и психическо консултиране ”, разяснява доктор Диляна Вачкова – шеф на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето ”. Тя посочи, че за издръжката на трите щатни бройки за Звено за услуги в домашна среда към Домашния обществен патронаж във Велико Търново ще са нужни 27 887 лв..

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР