С три медала - един сребърен и два бронзови медала,

...
С три медала - един сребърен и два бронзови медала,
Коментари Харесай

Три медала спечелиха наши ученици на олимпиадата по астрономия в Шри Ланка

С три медала - един сребърен и два бронзови медала, се завръщат българските възпитаници от националния ни тим след присъединяване в 13-та Международна олимпиада по астрономия, която се състоя в Коломбо, Шри Ланка. Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Сребърен орден е спечелил Иван Попов - възпитаник в Природо-математическата гимназия /ПМГ/ " Яне Сандански " в Гоце Делчев, който е получил и специфичен диплом за най-хубав резултат на наблюдателния тур.

Бронзови медали са завоювали Явор Йорданов от Националната природо-математическа гимназия /НПМГ/ " Акад. Л. Чакалов " в София и Васил Николов от Първа частна математическа гимназия в София.

Калина Георгиева - ученичка в Математическата гимназия " Д-р Петър Берон " във Варна, и Георги Апостолов от ПМГ " Акад. Н. Обрешков " в Бургас, са получили диплом за присъединяване.

В олимпиадата са взели участие 83-ма възпитаници от 14 до 18-годишна възраст от 18 страни. Те са се състезавали в две възрастови групи - младша и старша. Състезанието е било в три спортни тура - научен, на практика и бдителен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР