С транспорт от фирмата, в която работят, оцелелите шофьори от

...
С транспорт от фирмата, в която работят, оцелелите шофьори от
Коментари Харесай

Пловдивски шофьори от пламналия ферибот: Оцеляхме с божията помощ, но всичко изгоря

С превоз от компанията, в която работят, оживелите водачи от изгорелия ферибот в Йонийско море се прибраха в Пловдив. Те още не могат да се отърсят от претърпяното на борда.

" Не сме спали и 2 часа. Оцеляхме с божията помощ. Слушахме нарежданията на екипажа и ги изпълнявахме. Слава Богу, нямаше суматоха, безпорядък и неразбория ", разказа Станимир Василев. Той е един от 12–те пловдивски водачи, които се прибраха към 1 часа през нощта след 14 часа път.

Колегата му Стоян Чолаков описа по какъв начин пасажерите са били евакуирани с лодки от бедстващия транспортен съд.

" След като се отдалечихме в морето, видяхме какъв брой е огромен пожарът. Радваме се, че сме живи и здрави и ще можем да забележим фамилиите си ", описа той пред Нова тв. Чолаков е един от 33-мата интернационалните водачи от пловдивската компания ПИМК, чиито камиони бяха на ферибота. Щетите за пловдивския транспортьор са големи и се пресмятат на милиони евро.

" Не ме интересува, желая единствено хората ми да са живи и здрави ", повтаряше в петък притежателят Илиян Филипов. През цялото време той беше в непрестанен контакт със спасителите.

Доста от водачите му, претърпели кошмара, са от разнообразни обитаеми места. Те не могат да подкарат персоналните си коли, защото ключовете са останали в камионите, а те са изпепелени на борда.

Очаква се още 30 българи от ферибота да дойдат в София. Много от тях са без персонални документи, защото са изгорели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР