С традиционна церемония бяха закрити Летните олимпийски игри в Токио

...
С традиционна церемония бяха закрити Летните олимпийски игри в Токио
Коментари Харесай

Закриха Олимпийските игри в Токио

С обичайната гала бяха закрити Летните олимпийски игри в Токио 2020. Тя продължава повече от 2 часа, като за първи път в историята включи по същото време онлайн празненства край Айфеловата кула от идващия хазаин Париж, с което приемствеността на семействата закупи по-буквален смисъл.

Парадът на знаменосците стартира по друг ред - първо бяха японците и французите, след което гърците и чак тогава всички останали. Това е традиция от 60-те години, като концепцията е не по азбучен ред, а разхвърляно, с цел да се символизира прескачането на всевъзможни граници в чест на олимпийския дух.

Капитанът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Симона Дянкова беше знаменосец на България. На откриването тази чест имаха рекордьорката по участия на олимпийски игри със седем Мария Гроздева и вярата ни в плуването Йосиф Миладинов. 4599 спортисти дефилираха по време на церемонията по закриването.

Представители на 66 олимпийски комитета завоюваха златни медали а 94 станаха медалисти, което е нов връх, подобряващ достиженията от Рио 2016.

Страхотно светлинно шоу, по сходство на това с дронове преди 16 дни, мина през стадиона и се извиси над него, формирайки петте преплетени кръга.

България изпраща най-успешното си присъединяване през ХХI век, откакто спортистките ни донесоха 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала. Страната ни се подреди на 29-о място в крайното класиране по оценки, а за последно толкоз триумфални игри сме имали в Сидни 2000.

След края на химна в Париж бе повдигнат най-големия олимпийски байрак, създаван в миналото. Шоуто пред Айфеловата кула бе подкрепено от френския президент Емануел Макрон, който произнесе на френски новото олимпийско мото. "Мерси, Токио " също беше изписвано на голям брой места, с което предаването на "щафетата " можеше да бъде считано за факт.

Сейко Хашимото - президент на организационния комитет на Токио 2020, както и Томас Бах трябваше да проведат наложителните си публични речи за завършек на Игрите. "Обявявам Игрите на 32-рата Олимпиада за закрити ", съобщи Бах.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР