С традиционен ритуал утре в императорския дворец в Токио император

...
С традиционен ритуал утре в императорския дворец в Токио император
Коментари Харесай

Японският император Акихито ще абдикира след 30 години на Трона на хризантемата

С обичаен обред на следващия ден в императорския замък в Токио император Акихито ще се отдръпна след 30 години от Трона на хризантемата, съобщи ДПА.
На церемонията на 30 април 85-годишният император в обичайно облекло ще разгласи отдръпването си пред своите предшественици. Това ще бъде първата абдикация в Япония, откогато император Кокаку напуща трона през 1817 година
Акихито се възкачва на трона на 8 януари 1989 година на 55-годишна възраст, след гибелта на татко му, император Хирохито.
Близо 300 души, в това число министър председателят Шиндзо Абе и министрите от кабинета му, ще участват на церемонията, по време на която министър-председателят ще изрази благодарността си към императора, заяви държавното управление.
На идващия ден ще има втора гала, с която престолонаследникът - 59-годишният принц Нарухито, по-големият наследник на Акихито, ще се възкачи на трона и ще одобри обичайните регалии - заветен меч и скъпоценности, като белег за наследяването на трона.
Старая се да повеждам разнообразни диалози с обществеността, тъй че да добия съответна визия какво би трябвало да направи за тях императорският двор, сподели престолонаследникът на конференция през февруари. Нарухито добави, че счита сходно другарство за " значим дирек " на своята роля в ръководството и че ще продължи да прави същото, откакто стане император.
Японската общност ще има опция да приветства императора, брачната половинка му, 55-годишната императрица Масако и други членове на императорската фамилия на 4 май, когато те ще се появят на балкона на двореца. Император Акихито и императрица Мичико, които ще станат надлежно почетен император и почетна императрица след абдикацията, няма да участват на събитието.
За Япония възкачването на трона на Нарухито значи начало на нова епоха. Месец преди наследяването на трона държавното управление разгласи, че тя ще се назовава Рейва, " красива естетика ".
Американският президент Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания ще посетят Япония идващия месец като първите задгранични държавни посетители след възкачването на трона на новия император. По-късно тази година японското държавно управление също ще предложения посетители от близо 195 страни за събития в чест на възкачването на трона на Нарухито.
Император Акихито изрази желанието си да се отдръпна в извънредно видеопослание през август 2016 година, като изясни, че се притеснява, че напредналата му възраст и нежно здраве може да му попречат да извършва формалните си отговорности като знак на страната.
Тъй като императорът не има някаква политическа власт, той не можеше да разгласи непосредствено абдикация, по тази причина японският парламент одобри специфичен закон през юни 2017 година, който му разреши да абдикира.
По време на епохата на император Акихито Япония претърпя няколко естествени бедствия и най-тежката нуклеарна повреда в света след Чернобилската през 1986 година През 1995 година земетресение с магнитуд 7,3 раздруса огромния западен град Кобе, като лиши живота на повече от 6400 души. През 2011 година Североизточна Япония беше разтърсена от земетресение с магнитуд 9, което провокира цунами, отнемайки живота на близо 18 500 души и причинявайки злополуката в АЕЦ Фукушима.
Императорът бил разчувстван, че толкоз доста хора са се притекли на помощ на сънародниците си в засегнатите от бедствието региони, призна самият той на държавно събитие през февруари, отбелязващо 30-годишнината от възкачването му на трона.
В цялата страна хората споделяха тъгата на тези общности, сякаш бе тяхна лична и застанаха до сънародниците си по всевъзможен метод. Това ще остане измежду най-незабравимите мемоари от моето време, сподели той. Акихито изрази също удовлетворение, че от страна на интернационалната общественост и международни организации е била предоставена толкоз нужната помощ след сходни бедствия.
" Безброй страни, интернационалните организации и райони ни оказаха великодушна и доброжелателна помощ. На тези хора аз сервирам моята най-дълбока сърдечна признателност ", сподели императорът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР