С този подход ще са нужни 30 години, за да

...
С този подход ще са нужни 30 години, за да
Коментари Харесай

В МВР кипи безсмислен труд, жертвите на пътя не намаляват

С този метод ще са нужни 30 години, с цел да се влияе на водачите да не карат след приложимост на опиати

На 7 юли 2022 година след тежката катастрофа на булевард  " Черни връх " страната разгласи " война " на рецидивистите по пътищата на България. Основно войната се състоеше в увеличение на инспекциите за приложимост на алкохол и опиати. Всеки ден по медиите ни се внушаваше какъв брой доста водачи използват опиати и алкохол. Стигна се до там, че представители на Министерство на вътрешните работи оповестиха гръмко, че всеки трети водач използва опиати ", гласи мнение на Института по пътна сигурност (ИПБ), изпратено до медиите.

Какво ни демонстрират данните на Министерство на вътрешните работи до този миг?

Според систематизираната статистика на ИПБ - данните на Министерство на вътрешните работи досега сочат, че за 48 дни са установени 1023 случая с опиати или приблизително по 21,3 случая дневно. За този интервал тестваните водачи са повече от 42 000, което прави приблизително дневно 875 тествани МПС.

" Тези данни ни демонстрират, че към 2% от всички тествани водачи са управлявали МПС след приложимост на наркотични субстанции. Предстои да разберем на какъв брой от тях кръвните проби ще покажат разминаване с данните от дрегерите на Министерство на вътрешните работи ", пишат още от ИПБ.

Черната статистиката за злополуките у нас разкрива, че през 2020 година починалите от ПТП са 463 души, като в 6 от произшествията със починали е установено съществуване на опиати или алкохол. Това прави 1,3% от всички случаи. През 2021 година починалите са 561 индивида.

" Ако съпоставим месец август 2021 година с месец август 2022 година (това е месецът, през който са подхванати най-вече дейности от страна на МВР), ще забележим, че починалите са 53-а през август 2021 и 54-ма през август 2022 година ", акцентират пътните специалисти.

Според тях " изводът от тази статистическа информация е, че в Министерство на вътрешните работи е кипял неправилен труд или е подправен подобен - и в акция и без акция жертвите са все същите. Броят на хванатите водачи с опиати е правопропорционален на броя осъществени инспекции ".

" Ако Министерство на вътрешните работи продължи с този метод, ще са нужни към 30 години, с цел да се влияе на всички водачи да спрат да ръководят МПС след приложимост на опиати ", обобщават те.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР