С това правителство са свързани много надежди, но много са

...
С това правителство са свързани много надежди, но много са
Коментари Харесай

Радев с остро послание за правителството, какво предупреди

С това държавно управление са свързани доста очаквания, само че доста са и упованията и те са за доста по-бързи резултати, съобщи президентът Румен Радев за работата на кабинета на Кирил Петков през първите им 100 дни.

„ В една невиждана до момента каскада от рецесии държавното управление имаше своите 100 дни. Но тези рецесии не дават толеранс на българските жители и на бизнеса. Цените порастват. Аз чакам държавното управление да се концентрира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората чакат резултати “, подсети президентът.

" Учудващо за мен и объркващо за доста хора е систематичното премахване на фрагментите на служебните държавни управления, които разкриха голям брой корупционни схеми, от които действително стартира смяната ", уточни Радев.

Очаквам освен посланикът на Руската федерация, само че всички посланици в България да работят и да се изявяват в границите на своя статут, с почитание към българските институции и суверенитет, разгласи Радев във връзка размяната на реплики сред съветската посланичка Елеонора Митрофанова и премиера Кирил Петков.

С изострен звук той съобщи още, че няма да допусне замесване на България във войната в Украйна. „ Избран съм да не отстъпвам сигурността и мира в България. Цената на войната я заплащат жителите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората ”, безапелационен бе той в отговор на въпрос за отхвърли на страната ни да изпрати оръжие за украинците.

Войната несъмнено ще принуди Европейски Съюз да работи доста по-солидарно и в случай че това се случи, ще бъде в действителност триумф за българското държавно управление, разяснява Радев по въпроса за общите договаряния на Европейски Съюз за доставки на газ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР