С толичният общински съвет прие да бъдат удължени мерките в

...
С толичният общински съвет прие да бъдат удължени мерките в
Коментари Харесай

Удължиха мерките в подкрепа на бизнеса в София

С толичният общински съвет одобри да бъдат удължени ограниченията в поддръжка на бизнеса в София, който пострада в резултат на Коронавирус рецесията. Облекченията ще бъдат за ползватели на общински нежилищни парцели или обекти, намиращи се на територията на Столична община и ще важат до края на годината. Това оповестиха от пресцентъра на СОС.

Пълно освобождение от задължението за възнаграждение на наем или обезщетение за прилагане за наематели или ползватели по контракти, подписани с кмета на СО/районни кметове/общински компании, при изискване, че са прекратили напълно активността си. Обектите, които употребяват спомагателен терен, общинска благосъстоятелност за разполагане на маси и столове за консумация навън ще могат да заплащат плануванаъа за това такса с 50% понижение за интервала 1 октомври – 31 декември.

Ако лицата, които не са осъществявали активност в наетите обекти, в резултат на въведените противоепидемични ограничения, са предплатили наемните вноски по подписаните контракти за интервала на оповестените противоепидемични ограничения, импортираните суми се приспадат за интервала, след анулация на противоепидемичните ограничения.

Общинските търговски сдружения ще освободят напълно от заплащането на наемна цена или дължимото обезщетение ползвателите на нежилищните парцели по контракти, за периода, през който са прекратили своята активност, само че не по-дълъг от 01.10.2021 година до 31.12.2021 година

Намаление на наема ще има за ползвателите на обекти, за които

е налице спад на приходите от продажби, вследствие на въведените противоепидемични ограничения на територията на Република България, в частност на територията на Столична община, за период от 01.10.2021 година до 31.12.2021 година

При спад от 20% до 50% от оборота за съответния месец от интервала 01.10.2021 г.-31.12.2021 година, по отношение на същия месец на 2019 година - закрепена отстъпка от наемната цена от 20%; При спад с над 50% от оборота за съответния месец от интервала 01.10.2021 година до 31.12.2021 година, по отношение на същия месец на 2019 година - закрепена отстъпка от наемната цена от 50%.

Продължава и поддръжката от страна на Столична община за събитията навън.

Предложението е сцените навън в София да могат да действат целогодишно, а тези с поддръжката на Столична община - до приемане на Календара на културните събития за 2022 година Председателят на Комисията по обучение и просвета Малина Едрева разяснява, че усложнената пандемична обстановка и невъзможността за резистентност в планирането на събитията слагат уредниците на културни събития пред големи компликации.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР