С тези 100 млн. лева за възнаграждения, предвидени в бюджета,

...
С тези 100 млн. лева за възнаграждения, предвидени в бюджета,
Коментари Харесай

С допълнителните пари в бюджета може да привлекат още военнослужещи

С тези 100 млн. лв. за хонорари, планувани в бюджета, ще можем да вдигнем заплатите и в това време ще има пари да притеглим още 1300 души военнослужещи . Това сподели пред публицисти министърът на защитата Красимир Каракачанов след съвещание на парламентарната комисия по защита.
 
Той сподели, че е удовлетворен от бюджета на фона на това, което е било през последните години, тъй като от 2013 година бюджетът на Министерството на защитата за заплати не е бил увеличаван.
 

Каракачанов добави, че съгласно него няма да е заслужено, в случай че се приказва за нарастване в проценти, тъй като това значи на едни нарастването да е от 60 лв., а на други - с 200 лв.. Той изясни, че се търси вид, в който заплатите да се усилят с избрана сума , с цел да е по-справедливо и че има работна група, която се занимава с тематиката.
 

Министърът разяснява и тематиката за обектите с отпаднала нужда да бъдат охранявани. Има обекти , които няма потребност да бъдат охранявани с жива защита , а е по-добре да се постави СОТ или да се смъкна изобщо защитата, изясни той и добави, че това ще спести средства.
 
 БГНЕС

По време на съвещанието на комисията зам.-министърът на защитата Анатолий Величков посочи, че има към 1100 такива парцела. За една част от тях има наставления, дадени от " Военна полиция ". Той уточни, че следва диалог с тази работа в посока защитата на парцели, за които е явно, че няма нужда да бъдат охранявани с жива мощ, да имат единствено защита с механически средства, с цел да могат да се понижат тези разноски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР