С течение на времето следващото поколение мехатронна платформа SSP (Scalable

...
С течение на времето следващото поколение мехатронна платформа SSP (Scalable
Коментари Харесай

Само една суперплатформа за всички бъдещи VW-та

С течение на времето идващото потомство мехатронна платформа SSP (Scalable Systems Platform) на Volkswagen Group ще спомогне за доста намяляване на комплексността на продуктите. Като правоприемник на платформите MQB, MSB, MLB, както и на MEB и PPE, това високотехнологично решение ще разшири консолидацията от три софтуерни платформи за ДВГ модели през две BEV платформи до финалното решение с една единна архитектура за цялата продуктова гама.

В интервала след 2026 година Volkswagen Group възнамерява да стартира производството на транспортни средства с напълно електрическо задвижване на платформата SSP. Освен напълно електрическо, това последващо потомство артикули ще бъде изцяло цифрово и с необятни благоприятни условия за увеличение на мащаба. Намеренията на Volkswagen Group плануват през виталния цикъл на тази платформа да бъдат създадени над 40 милиона транспортни средства. Подобно на настоящата платформа MEB, SSP ще бъде отворена и за други автомобилни производители.

За да усъвършенства равнището и да форсира развиването на своите познания и опит в региона на мехатрониката, Volkswagen Group ще влага към 800 милиона евро в нов научноизследователски и развоен център във Волфсбург, където ще бъдат проектирани ядрото и обособените модули на SSP платформата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР