С тържество на градския площад на 22 септември 2022 г.

...
С тържество на градския площад на 22 септември 2022 г.
Коментари Харесай

Община Мездра ще отбележи тържествено Деня на независимостта - 22 септември

С празненство на градския площад на 22 септември 2022 година (четвъртък) Община Мездра ще означи 114-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България. Тържеството е от 10:00 часа.

Половин час по-рано - в 9:30, ще бъде даден старт на обичайния велопоход по маршрут: гр. Мездра - с. Долна Кремена и назад, проведен във връзка Европейския ден без коли като част от интензивностите от Националната самодейност „ Нестле за Живей Активно! 2022 “.

Същинското честване на празника ще стартира с обред по издигане на националния байрак и на знамената на Община Мездра и на Европейския съюз. Слово за непреходното значение на това историческо събитие и за неговите модерни измерения ще произнесе кметът на общината Иван Аспарухов.

Художествено-музикалната стратегия по случай Деня на независимостта ще изнесат Вокална група „ Детски свят “ и мажоретен състав към Център за поддръжка за личностно развиване и Клуб „ Умението да приказваме пред аудитория “ при Средно учебно заведение „ Иван Вазов “.

От 11:00 часа на площад „ България “ ще се състои съревнование за майсторско ръководство на велосипед за възпитаници от I до VII клас, а в 13:00 часа ще бъде разиграна лотария с голям брой предметни награди, в която ще се включат всички участници във велопохода и в надпреварата за майсторско ръководство на велосипед.

Големите награди в томболата са велосипед, тротинетка и скейтборд.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР