С тържествено заседание във Велико Търново 44-ото Народно събрание отбелязва

...
С тържествено заседание във Велико Търново 44-ото Народно събрание отбелязва
Коментари Харесай

Честваме 140 г. от подписването на Търновската конституция

С тържествено съвещание във Велико Търново 44-ото Народно заседание отбелязва през днешния ден 140 години от приемането на Търновската конституция. Тържественото честване на годишнината ще стартира с молебен в Катедралния храм "Рождество на св. Богородица " в 9 часа.
Тържествената сесия на Народно заседание ще стартира в 10.50 часа в залата на Учредителното заседание след възстановка на събитията от 1879 година
Председателят на Народното събрание ще открие съвещанието със звънеца, с който през 1879 година е намерено Учредителното заседание във Велико Търново, оповестяват от Народно събрание. Въпреки че в символ на проява Българска социалистическа партия не влиза на постоянните съвещания от седмици, през днешния ден се чака социалистите да вземат участие в тържественото съвещание.
Оригиналът на Търновската конституция ще бъде импортиран от гвардейци в залата, където преди 140 години е подписан документът.
На тържественото съвещание са поканени да участват президентът на Република България Румен Радев, министър-председателят Бойко Борисов, членовете на Министерския съвет, на Конституционния съд, министри и други.
Тържествената заря-проверка ще стартира в 20.30 часа на площад "Цар Асен I ". Присъстващите ще следят и аудио-визуалния театър "Царевград Търнов - тон и светлина ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР