С тържествена церемония София беше официално коронясана за Европейска столица

...
С тържествена церемония София беше официално коронясана за Европейска столица
Коментари Харесай

Коронясаха София за Европейска столица на спорта през 2018 г.

С тържествена гала София беше публично коронясана за Европейска столица на спорта през 2018 година. Над 400 души в препълнената огромна зала на Европейския парламент в Брюксел избухнаха в овации в мига, в който представители на Марсилия предадоха на българската столица символичната щафета и знамето, което се развя в ръцете на кмета Йорданка Фандъкова. До нея бяха трима от най-популярните и обичани български олимпийски първенци и медалисти, спомогнали българската столица да получи влиятелната купа - Тереза Маринова, Екатерина Дафовска и Йордан Йовчев, както и Елен Герджиков - ръководител на СОС, евродепутатът Андрей Ковачев, общински съветници и други.

Преди това стотиците присъстващи изгледаха двуминутен клип, с който екипът на София 2018 презентира активността си по самодейността и осведоми за желанията си през идната година, оповестява www.sofia2018.bg.

Видео посланието акцентира главните цели на градската администрация във връзка с спорта и отбелязва, че най-важната цел на акцията се съдържа в желанието спортът да доближи до всеки, да обхване многообразието от разнообразни възрастови и обществени групи.

" София, един от най-зелените, антични и красиви градове на континента, през 2018 година ще ръководи Европейския съюз. За нас е чест, че през същата година градът ще бъде Европейска столица на спорта под мотото " Обичам спорта, обичам София! ", съобщи в късото си одобрение към стотиците присъстващи в залата Йорданка Фандъкова.

" От името на общината и от името на всички поданици на българската столица желая да благодаря за огромната чест и да уверя, че София ще бъде една от най-хубавите европейски столици на спорта. Поемаме това знаме и отговорността да създадем всичко допустимо, с цел да стане нашият град още по-красив, състезателен и съвременен ", добави кметът на столицата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР