С тържествена церемония, поднасяне на венци и молебен за здраве

...
С тържествена церемония, поднасяне на венци и молебен за здраве
Коментари Харесай

Наградиха 46 служители на ръководна и изпълнителска длъжност в сливенските полиция и пожарна

С тържествена гала, поднасяне на венци и молебен за здраве бе маркиран професионалният празник на чиновниците в Министрество на вътрешните работи и 144 години от основаване на вътрешното ведомство.

Тържествената гала се състоя през днешния ден на площад " Хаджи Димитър " в наличието на кмета на града Стефан Радев, ръководителя на Общинския съвет Димитър Митев, заместител регионалния шеф Антоний Андонов, полковник Любомир Вачев пълководец на Центъра за подготовка на експерти, кметове, представители на държавни институции, жители и медии.

За поредна година беше отслужен церемониален молебен от отец Евгений, предстоятел на катедралния храм Св. Димитър в град Сливен, за здраве, протекция и триумф на полицейските елементи и представителното знаме на ОДМВР-Сливен. Бяха поднесени венци на благодарност към подвига на героите, починали за свободата на България, и към паметта на полицейските чиновници, отдали живота си в осъществяване на служебния си дълг.

Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен старши комисар Димитър Величков бе хазаин на тържеството заседание по случай 144 години от основаването на Министерството на вътрешните работи.

Изказвам признателност към всички чиновници, които макар компликациите, със своето мъжество и труд подредиха Областната дирекция на едно от челните места в страна, сподели в обръщението си старши комисар Величков. Ежедневно потвърждаваме, че да работиш в системата на Министерство на вътрешните работи не е лека задача. През всичките години от своето основаване и до през днешния ден Министерството на вътрешните работи е било натоварено с доста отговорности и към него е имало огромни упования и постоянно е във фокуса на публичното мнение. За да изградим доверие в системата са нужни доста старания, поредност и най-важното – религия на всеки един от нас в определения професионален път, сподели още Величков и акцентира, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи носят отговорност - професионална и морална, пред жителите на региона.

Кметът Стефан Радев поздрави управлението и чиновниците на ОДМВР-Сливен с техния празник. За него Министерството на вътрешните работи е сърцето на държавността. Той благодари на чиновниците на реда за напъните и жертвите, които вършат, с цел да обезпечат спокойствието и сигурността на жителите. Благодари за отличната взаимна работа и пожела здраве и благополучие на тях и техните фамилии. Стефан Радев изрази убеденост, че Общината постоянно ще е в поддръжка на дейностите на полицията за обезпечаване на сигурността на жителите и спазването на закона.

Бъдете виновен и рационален поръчител за обществения мир, отбрана на гражданските права, целостта, независимостта и сигурността на страната. Нека за всички нас България и националните ползи бъдат съществена професионална и човешка идея, по този начин както са били за нашите прародители преди 144 години, сподели в обръщението си заместител регионалният шеф Антоний Андонов.

Като посетител на тържественото заседание ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев поздрави сърдечно чиновниците на Министерство на вътрешните работи в Сливен. Той благодари от свое име и от името на общинските съветници за професионализма и отдадеността към специалността, които са поръчител за сигурността и спокойствието на жителите, пожела здраве, персонални и професионални триумфи.

Комисар Владимир Демирев шеф на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” поздрави чиновници на ОДМВР-Сливен. Благодари са положителното взаимоотношение и отличната взаимна работа, пожела здраве, триумфи и благополучие на чиновниците и техните фамилии. В своето прочувствено послание той акцентира обстоятелството, че да си чиновник в Министерство на вътрешните работи е освен авторитет, само че и на първо място отговорност, умеене да се вземат бързи решение в тежки моменти и за малко време, с риск да сгрешиш, само че да знаеш, че от това зависят човешки ориси.

По случай професионалния празник в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен са постъпили приветствени адреси от народни представители, ръководители на държавни институции, кметове, цивилен сдружения и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната.

По време на събранието бяха връчени награди за проявен професионализъм и разпоредителност на чиновници на управителни и изпълнителски длъжности в Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен от министъра на вътрешните работи, основния секретар, шефа на ОДМВР-Сливен, началници на районни ръководства и ръководители на структурни звена.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов награждава с„ ПОЧЕТЕН ЗНАК ” на Министерство на вътрешните работи - ІІІ степен основен контрольор Димитър Сяров шеф на бранш „ Превантивна и контролна активност ” към РДПБЗН-Сливен.

Връчена е една парична премия от основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров на чиновник в бранш „ Криминална полиция ” към Районното ръководство в Нова Загора.

С „ ПИСМЕНА ПОХВАЛА ” се награждават 44 чиновници на ОДМВР-Сливен и РДПБЗН-Сливен.

„ Спокойни сме като знаем, че регионът ни се обслужва от тези ваши чиновници и почтени служители на реда, които постоянно са допринасяли за това, жителите на нашето обитаемо място да имат вяра в българската полиция! ”, се споделя в едно от многото благодарствени писма на жители, получени в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР