С рецитал и беседа с децата за по-добро общуване и

...
С рецитал и беседа с децата за по-добро общуване и
Коментари Харесай

Рецитали, песни и танци в област Добрич за Международния ден на майчиния език

С рецитал и сказка с децата за по-добро другарство и доближаване по-между им национално читалище „Мевляна“ в Добрич означи Международния ден на майчиния език.

Празникът е отдаден на запазване на езиковото и културното разнообразие по света.
 Dobrich Maichin ezik
В национално читалище “Стефан Караджа – 1936 ” в село Телериг на добричката община Крушари възпитаници рецитираха стихове на майчиния език, които демонстрират респект и почитание.
 Krushari Maichin ezik
Деца и възрастни се събраха в Народно читалище „Кирил и Методий 1941 г.“ в село Ефрейтор Бакалово, община Крушари, с цел да отбележат Международния ден на майчиния език.
 Dobrich Maichin ezik10
С доста въодушевление и неспокойствие те рецитираха стихове, пееха песни и танцуваха, приветствани от своите съселяни.

Днес в света се приказват повече от 6000 езика, като 2500 от тях са застрашени от изгубване. 33 са европейските езици.
 Dobrich Maichin ezik11
Езикът е идентичността на една нация, по тази причина и хората би трябвало да ценят и почитат освен личния си език, само че и непознатите, тъй като това е едно благосъстояние. Ето за какво концепцията на празника е да се запази това благосъстояние от езици, което имаме, тъй като езикът е мостът сред поколенията, мостът към бъдещето развиване на културата на една нация. Езикът е тясно обвързван с културата на един народ. Всяка общественост, хора и просвета го употребява, като средство за предаване на познания от потомство на потомство. Ако изчезне езикът, изчезва и културата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР