С решението за съвместно управление с Продължаваме промяната-Демократична България“ Бойко

...
С решението за съвместно управление с Продължаваме промяната-Демократична България“ Бойко
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Бойко Борисов жертва партията си и тя може да въстане

С решението за взаимно ръководство с „ Продължаваме промяната-Демократична България “ Бойко Борисов жертва партията си и тя може да въстане. Тази теза разви в „ Добро утро, Европа “ по Euronews Bulgaria водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева.
Разбира се, че и ГЕРБ ще инкасират загуба. И то в самото сърце на ГЕРБ. ГЕРБ по идея е бизнес групировка, всеки има присъединяване в общия бизнес. И е там, тъй като това е по този начин. Вие в този момент какво му оферирате? Без места в държавното управление, без места в раздаването. Аз считам, че в самия ГЕРБ ще има разтърсвания.
Татяна Дончева, " Движение 21 " " Левицата "

Нещо повече, съгласно Дончева не е изключено партията да въстане против предаването на властта към ПП-ДБ и гласовете за избирането на държавното управление с министър председател на ротационен пранцип от двете обединения да не излязат.

Според нея до един миг упоритостта на Бойко Борисов е била да подмами обединението ПП-ДБ в някаква обстановка – като общо ръководство, с цел да ги унищожи.
Въпросът е тази ли е обстановката, тъй като против себе си направи спомагателни минуси – жертва партията си, всичките тия предприемачи и деятели, които подкрепяха ГЕРБ в продължение на три избора. При състояние, че предаваш своите, е доста мъчно да им обясниш, че това е в тяхна изгода. 
Разпадът на сделките за общо ръководство първо с Българска социалистическа партия, а след това и с Има Такъв Народ съгласно Дончева се дължат на два фактора. Единият са разтърсванията към Иван Гешев.

„ Да, Гешев повлия на опциите да се направи кабинет. Не надценявайте Корнелия Нинова и нейната реактивност. Отказът й се дължи на условия, свързани с Гешев “, съобщи Дончева.

При Слави Трифонов обаче нещата били по-скоро въпрос на его, защото до последния миг Бойко Борисов водил паралелни договаряния както с едните – Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, по този начин и с другите – ПП-ДБ.
„ Сега, тази работа... да лъжеш две дами за коя ще се ожениш, и всяка да знае за другата. Естествено, че някой ще му каже „ Айде стига “.
Според нея, в случай че държавното управление мине в пленарната зала, то ще има небосвод не по-дълъг от девет месеца: „ Там, където е имало ротации, до втората не се е стигнало “.

По тематиката с основния прокурор Дончева прикани да не се надценяват изнасяните от Иван Гешев разкрития:

„ В брифинга на Иван Гешев нямаше нищо. Много хора от няколко години, откогато е почнал Цветан Василев да разкрива нещо, а в действителност да не споделя нищо, през (Васил – бел. ред.) Божков, през в този момент Гешев - публиката чака, все едно седнала в Арена ди Верона с пакетче пуканки и кока кола, да види международно откриване. Няма такова откриване, тъй като всички тези хора имат тъмни страни. И в случай че стартират да приказват за другите, другите ще стартират да приказват за тях “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР