С решението да закупим Ф16 сключихме един договор за възстановяване

...
С решението да закупим Ф16 сключихме един договор за възстановяване
Коментари Харесай

Експерт коментира сензационната новина за България

С решението да закупим Ф16 сключихме един контракт за възобновяване и възстановяване на качествата на Военновъздушните сили.

Това сподели военачалник Константин Попов, ръководител на Комисията по защита в Народното събрание.

В навечерието на професионалния празник на Военновъздушни сили той уточни, че Ф16 е най-хубавата система в района.

„ Няма друга по-добра, тъй че българският летец може освен може да бъде горделив с това, което ще закупим и усвоим дай Боже в периоди, само че в края на краищата ние ще имаме една задоволително възпираща мощ, тъй че да бъдем поръчител за въздушния ни суверенитет, това което се изисква от Военновъздушни сили “, уточни Попов.

Той разяснява и превъоръжаването на Българската войска през годините, като посочи, че забавянето е демотивирало хората.

Гордост е, че от 1 януари 2020 година ще има военновъздушно учебно заведение, българската авиация още веднъж ще има своята школа, означи генералът.

Той благодари на всички, защитавали тезата, че една страна няма по какъв начин да има авиация без да има свое лично учебно заведение.

Ген. Попов се върна обратно в годините и напомни по какъв начин са минали българските летци във времената на преход.

„ Имаше доста сложни години, свързани с отход на хора, страхотна потребност от запаси, непрекъсната битка. Имаше и славни моменти, несъмнено. Както на всички места, ние изстрадахме своето.

Горд съм, че българските летци, техниците, осигуряващите и всички във Военновъздушните сили и Българската войска, минаха през сложните моменти с достойнство– по този начин, както постоянно са то правили.

„ Те не работеха за личната си популярност и за персоналното си оцеляване. Ако работеха единствено за своето „ Аз “, надали щяхме да имаме Българска войска и Военновъздушни сили сега “, добави той.

Ген. Константин Попов сподели още, че летците в предишното са работели с възприятие за дълг. „ Те не спасяваха себе си, не спасяваха единствено Военновъздушни сили и Българската войска, те отидоха по-далеч и работеха за България, добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР