С решение от 2 май тази година Варненският окръжен съд

...
С решение от 2 май тази година Варненският окръжен съд
Коментари Харесай

Варненският окръжен съд потвърди, че проф. Росен Василев е ректор на ТУ-Варна

С решение от 2 май тази година Варненският областен съд удостовери решението на Районния съд от 22 февруари, че проф. Росен Василев е законният ректор на Технически университет-Варна. По този метод магистратите на втора инстанция взеха решение, че уволнението му е нелегално, оповестява " Дарик ".

``
реклама

Припомняме, че решението на Варненския областен съд от месец февруари, което е доказано и от Окръжния съд, гласи: „ Признава за нелегално и анулира уволнението на Росен Николов Василев, обективирано в Заповед ЛС-413 от 14 ноември 2018 година на краткотрайно изпълняващата длъжността Ректор - госпожа Розалина Димова на съображение чл.344, ал.1, т.1 от КТ.

Възстановява Росен Николов Василев на заеманата от него служба Ректор на Техническия университет-Варна на съображение чл.344, ал.1, т.1 от КТ ". Според магистратите от ВОС, на Росен Николов може да му бъде отнето званието " професор " поради обвиняванията в плагиатство, само че не и да бъде отхвърлен като ректор, защото това е административна служба. 
 
Съдът осъжда ТУ-Варна да заплати разноските по делото, които са в размер на 920.00 лева, както и дължимите суми в интерес на бюджета. Решението на ВОС предстои на обжалване пред Върховен касационен съд в едномесечен период от връчването му на страните.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР