С решение на Централната избирателна комисия бяха направени промени в

...
С решение на Централната избирателна комисия бяха направени промени в
Коментари Харесай

ЦИК направи промени в съставите на задграничните изборни комисии

С решение на Централната изборна комисия бяха направени промени в съставите на секционните изборни комисии зад граница. Това се случи по предложение на партии и обединения, взели участие в консултациите, както и на Министерството на външните работи.

Ръководителите на съответните дипломатически или консулски представителства или министърът на външните работи, или оправомощеният от него заместник-министър може да вършат предложенията въз основа на оферти от организации на български жители в съответната страна. Предложенията от организациите на българските жители се разгласяват неотложно на интернет страницата на съответните дипломатически и консулски представителства.

Масови са промените на членове на комисиите в Турция, Англия, Германия, Гърция, Кипър, Нидерландия и Съединените щати. 465 са образуваните секции зад граница. Сменените членове са СИК зад граница са близо 140, от които над 60 - в Турция.

Решението е оповестено след среднощ на уеб страницата на ЦИК и предстои на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен период след оповестяването му.

Българските общности зад граница в Кипър, Испания и Германия оповестиха преди дни, че техни представители не са включени в секциите.

От ЦИК и от Министерството на външните работи обясниха, че за идния парламентарен избор партиите и обединенията са създали повече оферти за членове от предишни избори.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР