С решение на председателя на парламента Росен Желязков Народното събрание

...
С решение на председателя на парламента Росен Желязков Народното събрание
Коментари Харесай

Извънредно заседание на НС: Ще се събере ли кворум

С решение на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков Народното събрание ще организира изключително съвещание.

В дневния ред са включени две точки - ново разискване на Закона за енергетиката и първо гласоподаване на Закона за запасите от петрол и нефтопродукти.

Заседанието обаче е под въпрос, откакто от ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и " Възраждане " завиха, че няма да влязат в зала. Останалите три партии – ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ потвърдиха, че ще участват на съвещанието.

Те обаче събират едвам 116 депутати, което е незадоволително за съставяне на кворум.

От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи настояха ветото на президента върху Закона за енергетиката да бъде преодоляно допустимо най-скоро, с цел да може от Лукойл да стартират да заплащат налозите си още от идната седмица.

Според ПП-ДБ съвещание по време на предизборна акция, и то по толкоз значими тематики ще даде естрада за спекулации и популизъм, по тази причина депутатите на парламентарната група няма да участват.

От Българска социалистическа партия също обявиха, че няма да влязат в зала.

Пред Дарик от " Възраждане " прецизираха, че също няма да влязат в зала. Депутатите на " ИТН " пък ще участват на съвещанието.

Ако всички партии спазят поръчките си пленарното съвещание няма да се организира, защото депутатите на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " ИТН " са общо 116 и няма да бъде доближат минималният нужен кворум от 121 души.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР