С развитието на цифровите технологии все повече големи ИТ корпорации

...
С развитието на цифровите технологии все повече големи ИТ корпорации
Коментари Харесай

5 бързи уеб браузъра за безопасно и удобно използване на интернет

С развиването на цифровите технологии от ден на ден огромни ИТ корпорации намират нови нечестни способи да шпионират потребителите в интернет. Популярните уеб браузъри не вършат изключение. В тази дребна селекция ще се запознаете с петте най-хубави уеб браузъра, които освен ще ви предпазят от ненужното внимание на корпорациите, само че и ще създадат сърфирането ви в световната мрежа доста по-удобно и безвредно.

Waterfox

Нашата селекция стартира с доста необичаен представител на уеб браузърите.

Waterfox е безвъзмезден уеб браузър с отворен код, основан на Firefox. За разлика от Mozilla, Waterfox не се стреми да събира потребителски данни и незабавно да ги изпраща на сървърите на Гугъл, с цел да предложи още веднъж да се купят всякакви нелепости. Уеб браузърът се концентрира върху сигурността и комфорта при сърфирането в интернет, като предлага редица защитни функционалности: блокиране на рекламни тракери, отбрана против фишинг, комфортен управител на пароли. Независимо от това, за цялостното деактивиране на следенето се изискват спомагателни старания от страна на потребителя, защото множеството от функционалностите за отбрана са деактивирани по дифолт, а с цел да ги активирате, би трябвало ръчно да ги включите в настройките на браузъра. Иначе разполагаме със същия Firefox, само че той е по-сигурен и лишен от ненужните отпадъци. Истинска находка от рода на „ би трябвало да го имам “ за всички злобари на Гугъл Chrome.

SRWare Iron

Какво бихте споделили, в случай че научите, че има уеб браузър, който е доста по-бърз и комфортен от Гугъл Chrome?

SRWare Iron е безвъзмезден уеб браузър, създаден от немската компания SRWare и основан на най-популярния план с отворен код Chromium. Уеб браузърът е създаден още през 2008 година и сега е евентуално единственият сполучлив опит да се обезпечи отбрана и цялост на персоналните данни на потребителя в интернет, без това да се отрази доста на комфорта и продуктивността на сърфирането в интернет. SRWare Iron не разполага с никакви ненужни фонови процеси и изключва всички известни (и не толкоз известни) системи за следене на дейностите на потребителя. Например SRWare Iron е лишен от системата за фоново възобновяване Гугъл Updater, а неговият размер и ползване на запаси са доста по-малки от тези на известния Гугъл Chrome. Като цяло това е превъзходен уеб браузър за тези, които не обичат софтуерът да прави нещо друго, също така, за което е бил в началото предопределен.

Floorp

Floorp (https://floorp.app/) е нов, бързо набиращ известност японски уеб браузър с отворен код, основан на Firefox. По своята идея уеб браузърът е доста сходен на описания по-рано Waterfox, само че сходно на същинска японска катана е по-изтънчен и добре премислен във връзка с потреблението. Професионалното преправяне на изходния код на Firefox и премахването на всички ненужни неща е разрешило на Floorp да реализира невиждано равнище на сигурност и скорост, което трансформира японския уеб браузър в един от най-бързите интернет браузъри до края на 2023 година Истински автомобил от Формула 1!

Comodo Dragon

Първият и последният уеб браузър на международния разработчик на защитни мрежови решения в нашия лист.

На пръв взор Comodo Dragon е просто още един неправилен уеб браузър, основан на Chromium. Това обаче изрично не е по този начин! Comodo Dragon има редица функционалности, които го вършат извънреден. Така да вземем за пример той може да изолира посещаваните от потребителя уеб страници в обособени контейнери, като по този метод предотвратява възможното заразяване и разпространяване на вируси на устройството на потребителя, разполага със лични DNS сървъри за пречистване на трафика, а също по този начин може независимо и без значение да ревизира достоверността на SSL документа, с цел да предотврати фишинг офанзиви. Да не приказваме за вградената в уеб браузъра антивирусна стратегия за търсене на злотворен код в уебсайтовете. Накратко, съвършен уеб браузър за корпоративния сегмент, който не би било неприятно да се употребява и вкъщи, в случай че не беше личното наблюдаване на Comodo върху дейностите на потребителите.

Tor Browser

Наистина?! Някой очакваше ли да види някой различен уеб браузър?

Въпреки обстоятелството, че Tor Browser мъчно може да се назова типичен уеб браузър в общоприетия смисъл на думата, някои консуматори избират да употребяват единствено него при реализиране на достъп до световната мрежа. Tor Browser е основан на изходния код на Firefox и е особено основан, с цел да обезпечи комфортен неизвестен достъп до предпазената мрежа Tor – непубличен интернет със лични уеб страници (Union). Не мисля, че е належащо да изяснявам какви запаси могат да се намерят в подобен „ затворен “ интернет, само че остава фактът, че Tor Browser е един от най-сигурните уеб браузъри в света, осигуряващ цялостна анонимност и отбрана от идентифициране и следене на дейностите на потребителя. Опитът да се разбере вашето IP или да се прихване трафикът ви е задача, с която не всеки хакер ще може да се оправи, в случай че употребявате Tor Browser. Истински щит на света на осведомителните технологии.

Обобщение

Първото място, въз основа на резултатите от теста basemark, справедливо си поделят японският уеб браузър Floorp, който бързо набира известност, и немският SRWare Iron. И двата уеб браузъра демонстрират уебстраниците изненадващо бързо и ви разрешават комфортно да се придвижвате из мрежовите морета без телеметрия и ненужни фонови процеси. Перфектен избор за домакински компютър!

Второто място се присъжда на Waterfox. Уеб браузърът не е толкоз бърз, колкото Floorp или German SRWare Iron, само че е задоволително сигурен и комфортен за удобно сърфиране в мрежата. Така че, в случай че сте съперник на всичко ново или просто ви липсва класическият Firefox, Waterfox е най-хубавият избор. Особено като се има поради, че той е изцяло съчетаем с всички истински разширения на Firefox.

Третото място се поделя от Comodo Dragon и Tor Browser. Тези уеб браузъри могат да се нарекат златен стандарт за тези консуматори, които в действителност се тормозят за своята анонимност и сигурност в интернет. За останалите консуматори те ще бъдат отчаяние, което не заслужава изключително внимание.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР