С развитието на крипто пейзажа анализаторите предполагат, че нов претендент,

...
С развитието на крипто пейзажа анализаторите предполагат, че нов претендент,
Коментари Харесай

Новият претендент на Лайткойн: Задълбочен поглед върху Bitcoin Spark

С развиването на крипто пейзажа анализаторите допускат, че нов кандидат, прочут като Bitcoin Spark (BTCS), идва да заеме мястото на Лайткойн (LTC).

Какво съставлява Лайткойн?

Лайткойн (LTC) е форк на Биткойн, който е основан през 2011 година Проектът има доста общи черти с Биткойн, в това число консенсусния механизъм за доказателство за работа (PoW) и закрепено предложение.

Лайткойн обаче се отличава с няколко основни характерности, в това число с по-голямо предложение на монети (84 милиона). Времето за генериране на блокове на Лайткойн е по-кратко от това на Биткойн, което разрешава по-бързо потвърждаване на транзакциите и по-голяма мащабируемост.



Проектът употребява и друг хеширащ логаритъм, прочут като “ “, който е предопределен да го направи по-устойчив на профилиран хардуер за рандеман. Това обаче не съумя да попречи на корпоративните миньори да поемат по-голямата част от добива на LTC.

Независимо от това Лайткойн (LTC) е придобил забележителен брой почитатели и се употребява необятно за търговия, вложения и разнообразни заплащания.

Какво е Bitcoin Spark?

Bitcoin Spark резервира единствено най-хубавите характерности на своя предходник, като да вземем за пример оптималното предложение от 21 милиона, като в същото време вкарва обилни промени, с цел да реши рестриктивните мерки му и да докара до нова епоха на криптовалутите.

За да обезпечат на Bitcoin Spark по-висока пропускателна дарба на транзакциите с бързи скорости и ниски разноски, разработчиците ѝ понижиха времето на един блок, усъвършенстваха опциите за транзакции на обособените блокове и фрапантно усилиха броя на възлите.

Една от най-значимите разработки в Bitcoin Spark е способността ѝ да поддържа смарт контракти. Платформата реализира това посредством многослойна архитектура, която има самостоятелни системи за осъществяване на контракти с единична мрежова окончателност. Този дизайн обезпечава мащабируемост, като в същото време разрешава потреблението на голям брой езици за програмиране, както от високо, по този начин и от ниско равнище.

Следователно Bitcoin Spark е надъхан да притегли по-широк кръг от разработчици и стилове на смарт контракти на своята платформа, утвърждавайки я като разнообразна екосистема, обслужваща доста случаи на приложимост.

Освен това Bitcoin Spark употребява собствен личен новооснован консенсусен механизъм, прочут като доказателство за развой (PoP). Тази новаторска технология съчетава аспектите на механизмите познати като доказателство за залог или работа (PoW или PoS), с цел да обезпечи по-справедлива, по-лесна и по-възнаграждаваща система за валидиране на мрежата.

PoP изисква от миньорите/валидаторите да залагат и да дават изчислителна мощ на мрежата, с цел да удостоверяват блокове и да получават награди. Механизмът за консенсус се комбинира с логаритъм, който лимитира линейните награди въз основа на размера на залога (стейка) или суровата изчислителна мощ, с цел да се разпределят премиите по-справедливо сред по-големите и по-малките миньори. Освен това екипът на разработчиците на плана ще даде елементарно за потребление приложение за рандеман.

Приложението Bitcoin Spark ще даде опция на потребителите да добиват, като разрешат достъп до изчислителния блок на своето устройство за рандеман.

То ще бъде съвместимо с всяко iOS, Windows, Android, Linux и Mac OS устройство и ще работи във виртуална среда, която не въздейства на никоя друга част от устройството.

Приложението също по този начин автоматизирано ще се лимитира до ресурсите на устройството, които може да употребява, само че миньорите имат опция сами да създадат това. Този метод понижава работата и мощността, нужни за валидиране на блоковете, като всъщност отваря добива на BTCS за всеки, който разполага със смарт устройство. Това също по този начин усилва сигурността на блокчейна, защото доста понижава възможностите всеки обособен миньор да стане прекомерно мощен.

Мощността, предоставена от миньорите, ще се отдава чартърен посредством мрежата на Bitcoin Spark като отдалечена изчислителна мощ. Това подсигурява, че потреблението на електрическа енергия, употребявано за валидиране на мрежата, има годна приложимост.

От клиентите на мрежата ще се изисква да заплащат с BTCS, които автоматизирано ще се разпределят към минния пул. Възнагражденията на миньорите се пресмятат нелинейно като композиция от техния самостоятелен дял и работата, осъществена за тези, които употребяват мрежата като отдалечена изчислителна мощ.

По този метод по-големият доход добавя и понижава възнагражденията за рандеман на BTCS, разширявайки крайната точка за рандеман.

Първоначалното предложение на монети (ICO) на Bitcoin Spark притегли вниманието на вложителите, като бяха направени забележителни вложения от крипто китове. ICO се намира във втора фаза, като един BTCS се предлага на цена от $1.75 с 15% бонус за всяка покупка.

Повече за Bitcoin Spark и ICO тук:

Уебсайт: https://bitcoinspark.org/

Купете BTCS: https://network.bitcoinspark.org/register



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР