С развитието на изкуствения интелект (AI) в общественото пространство все

...
С развитието на изкуствения интелект (AI) в общественото пространство все
Коментари Харесай

Airbnb: AI ще създаде възможност за появата на много нови стартъпи

С развиването на изкуствения разсъдък (AI) в публичното пространство все по-отчетливо се задава един главен въпрос - ще унищожи ли технологията доста работни места, или в противен случай - ще сътвори нови такива.     Съоснователят и основен изпълнителен шеф на Airbnb Брайън Чески е на мнение, че в последна сметка AI ще направи второто.     Пред вложителя Джейсън Калаканис в неотдавнашен епизод на предаването This Week In Startups той е безапелационен, че технологията ще даде подтик на " милиони нови стартъпи ", оповестява Business Insider.   

По думите му AI дава опция на хората, които към този момент работят, да бъдат по-ефективни. В персонално качество Чески пресмята, че технологията ще разреши на инженерите в неговата компания да бъдат с 30% по-продуктивни през идната година, “без да се постанова да се наемат повече хора ”. 
Макар че това може да значи по-малко отворени функции за търсещите работа, въпреки всичко новината е добра за крайните резултати на фирмите. Това, както чака Чески, ще улесни търсещите работа да основават свои лични предприятия, което в последна сметка ще сътвори по-стабилен пазар на труда.     " Мисля, че към този момент всеки може да направи това, което единствено един софтуерен инженер можеше да прави преди пет години. Което е ужасно за доста хора ", споделя Чески. " За други обаче това ще бъде извънредно разрушително. "     Въпреки че доста представители на промишлеността настояват, че AI може да окаже надълбоко влияние върху нововъведенията и стопанската система, редица бизнес водачи, в това число Уорън Бъфет, са скептични. Илон Мъск да вземем за пример счита, че AI има както плюсове, по този начин и минуси, и е безапелационен, че би трябвало да се вкарат регулации, с цел да се подсигурява, че въздействието на технология ще окаже позитивно въздействие като цяло, даже в случай че това значи закъснение на развиването ѝ.    

Миналия месец пионерите в региона на изкуствения разсъдък, в това число OpenAI и DeepMind на Гугъл, излязоха с обща позиция, в която настояват, че технологията съставлява риск за съществуването на човечеството, в случай че бъде оставена да се развива без регулации.  
" Намаляването на риска от изгубване на човечеството в резултат на развиването на AI би трябвало да бъде световен приоритет наред с други опасности от световен мащаб като пандемии и нуклеарна война ", декларират те в взаимното си писмо, оповестено от Центъра за сигурност на AI.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР